19.2.15.

LEPA VEST ZA NAVIJAČE: Silvio ponovo investira u klub?

Ako je verovati navodima italijanskog sportskog lista Tuttosport iz današnjeg izdanja, Fininvest S.p.A. kompanija prodala je paket od 92 miliona deonica Mediaseta. Taj deo paketa je 7,79% ukupnog kapitala, a samim tim Fininvest zaradio je 377 miliona evra.

Fininvest grupa je sastavljena od nekoliko veoma važnih delova: Mediolanum (osiguravajuća i bankarska kompanija), Mondadori (jedna od najvažnijih izdavačkih kompanija u Italiji), A.C. Milan (fudbalski klub) i Mediaset (trenutno najveći privatni zabavni konkurent na medijskom tržištu u Italiji).

U vlasništvu Mediaseta nalaze se tri televizijska kanala u Italiji (Canale 5, Italia 1, Rete 4), dva u Španiji, filmska produkcijska kompanija Meduza film, digitalna TV mreža, kao i niz kompanija u vezi sa TV emitovanjem.

Na čelu Fininvest kompanije, koju je Silvio Berluskoni osnovao još davne 1978. godine, nalazi se njegova najstarija ćerka, Marina Berluskoni, a kompanija broji skoro 18 hiljada zaposlenih.

S obzirom  na to da kompanija beleži značajne finansijske gubitke već treću godinu za redom, ovaj paket deonica predstavlja odličnu injekciju za sve faktore koji su uključeni u kompaniju, a ono što najviše interesuje navijače Milana, svakako je koliko će njihovom omiljenom klubu značiti ova vest.

Silvio Berluskoni u prethodnih godinu dana odbio je više ponuda koje su mu upućene za kupovinu sedmostrukog prvaka Evrope, ali nije bio preterano darežljiv kada je kupovina igrača u pitanju. Da li će ovaj novac biti usmeren na pojačanja ekipe na leto, saznaćemo samo od Don Silvija lično očigledno.