1.2.15.

Menez upalio svetlo na San Siru, Zakardo baš “zamrzeo“ Parmu (VIDEO)

Francuz sa dva gola pogurao Milan do prve ligaške pobede u 2015. godini – 3:1.

I nad popom ima pop. Kao što uvek ima i onog koji je u većoj agoniji čak i od mučenog. A očaj koji ovih dana vlada na stadionu Enio Tardini ipak je ozbiljniji problem od svih sa kojima se suočava Milan posle odluke Silvija Berluskonija da zavrne slavinu. Žeremi Menez pre svih nanjušio je slabost i sa dva gola Rosonere poveo do pobede nad Parmom od 3:1 – prve ligaške za Milan u 2015. godini.

Rosoneri su ponovo u gornjem domu na tabeli Serije A, iako ni večeras na polupraznom San Siru nisu ni podsetili na tim koji je ne tako davno harao Evropom. Ovo sada sasvim su drugačija vremena. Uostalom, da nije tako igrači Parme bi bili plaćeni da igraju fudbal. Trenutno to nije slučaj. Niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu najbolji je dokaz.

Trudili su se Krstaši, ali uzalud. U njihovoj igri jednostavno nije bilo krvi. Ni domaćin nije blistao, ali su navijači dobili barem neki razlog da se poraduju. Recimo, Matija Destro je debitovao i umalo postigao prvenac. Isprečila se prečka. Menez je takođe nastavio da cepa mreže. Sa dva večerašnja stigao je do kote od 12 golova u ovoj sezoni Serije A. Već četiri je dao u 2015.

Prvi sa penala koji je skrivio Kristijan Rodrigez kada je rukom zaustavio loptu Kristijana Zakarda. Već šesti put u ovom takmičarskom ciklusu da je Menez pogodio sa kreča u šampionatu Italije.

Uzvratio je Antonio Noćerino pošto je prvi stigao do ničije lopte posle slobodnjaka Danijelea Galope. Iz poštovanja prema bivšem klubu gol nije proslavio. Nemaju u Parmi ni puno razloga za slavlje.

Nije se dugo čekao odgovor, a onaj koji je Krstašima predočio šta je čeka ponovo je bio Žeremi Menez. Doduše, zasluge dobrim delom idu i na ime još jednog novajlije na San Siru Alesija Ćerćija, koji je sjajno povukao kontru i loptu pravovremeno odložio do saigrača.

Da li je to Milan dobro pazario u januarskom prelaznom roku?

Šlag na tortu sipao je iskusni Kristijan Zakardo u svom prvom takmičarskom nastupu u ovoj sezoni. Za one koji se ne sećaju 33-godišnji Italijan se upravi Milana zamerio zato što se letos u poslednjem trenutku predomislio i odbio da ode na pozajmicu. Baš u svoj bivši klub - Parmu! Adrijano Galijani je pobesneo. Na sajtu Rosonera Žonatan Bijabijani već je bio predstavljen. Zakardo je pokvario posao, pa je polusezonu proveo na marginama.

S obzirom na to sa kolikim finansijskim mukama živi Parma jasno je da je dobro izabrao. A čini se da je i Galijani možda pogrešio kada mu se svetio. Iznuđen jedanaesterac, pa gol... Utiska je da bi Zakardo jesenas dobro došao Rosonerima?

Jedino što bi moglo da pokvari raspoloženje Filipa Inzagija je žuti karton koji je zbog starta nad Masimom Gobijem zaradio već pomenuti Destro. Žuti karton zbog kojeg doskorašnji napadač Rome neće naredne nedelje moći da igra protiv Juventusa.