15.2.15.

Pippo, ne vredi!

Još jedno očajno izdanje Milana, ovo je izgubljena sezona!

Milan nervozan i pod pritiskom. Strahovao je "San Siro" od ranog vođstva gostiju, Pucciarelli je pogodio spoljni deo mreže, a iz velike udaljenosti je Mario Rui probao da iznenadi Lopeza.

Gosti bolji u prvom poluvremenu, njihov golman Sepe je imao tek nekoliko intervencija u jednoj situaciji je Menez imao šansu da načne goste. Ipak, Milan je na odmor otišao sa prednošću, kontra domaćih, Menez je uposlio Bonaventuru, centaršut i prvenac za Matiju Destra.

Bio je to prvi udarac Milana u okvir gola.

Ali, to srećno vođstvo ipak nisu uspeli da sačuvaju. Posle sat vremena bivši igrač "Rossonera" Verdi je imao dobru priliku, ali nije se osvetio Milanu. No, ni to nije bilo dovoljno upozorenje bledom domaćinu, desetak minuta kasnije izjednačenje.

Centaršut Hisaja, Maccarone sam između dvojice, veteran se poklonio, 1:1 i muk na stadionu.

Desetak minuta pre kraja, crveni za Dijega Lopeza, drugi veteran u redovima Empolija, Francesco Tavano je bio u šansi, Španac je rukom igrao van svog kaznenog prostora pa je domaćin ostao sa desetoricom.

Do kraja napadi Empolija, ostalo je 1:1, gosti su zaslužili verovatno i više od boda, sa druge strane Milan očajan, ne liči ni na šta. Ovo je već izgubljena sezona, a videćemo koliko će se Inzaghi još zadržati na klupi...