5.2.15.

Raiola: Ubeđivao sam Contea da preuzme Milan, ali je previše bio vezan za Juventus

"Prelazak u Milan bio bi uzbudljiv, ali i opasan. Klupa Azzurra je neutralna uloga i možda mu je više potrebna", rekao je poznati menadžer.

Nekadašnji trener Juventusa Antonio Conte letos je bio blizu preuzimanja najvećeg rivala Milana, ali je na kraju ipak izabrao reprezentaciju Italije, otkrio je danas menadžer Mino Raiola.

Poznati agent priznao je da je pokušao da nagovori Contea da preuzme Rossonere, ali da je on posle dugog razmišljanja odbio.
"Konte je bio sjajan projekat Milana. Ubeđivao sam ga dve nedelje da preuzme Milan, činilo mi se da je pristao, ali je na kraju rekao da nije to izazov koji traži. Antonio je previše vezan za Juventus, prelazak u Milan bio bi uzbudljiv, ali i opasan. Klupa Azzurra je neutralna uloga i možda mu je više potrebna", rekao je Raiola za Gazzetta dello Sport.

Conte je sa Juventusom tri puta uzastopno osvojio titulu Serije A, ali je na kraju prošle sezone napustio klub posle sukoba sa čelnicima jer je zahtevao dolazak vrhunskih igrača.

Na Conteovo mesto došao je nekadašnji trener Milana Massimiliano Allegri, kojem nije smetalo to što je bio na klupi rivala.