5.2.15.

Ultimatum za Inzaghija: Liga šampiona ili zovemo Montellu?

Prema navodima Gazzetta dello Sport Rossoneri bi na kraju sezone ponovo mogli da menjaju trenera.

Postavilo se to pitanje odmah po odlasku Clarenca Seedorfa – da nije uprava Milana požurila sa smenom Holanđanina i inauguracijom Filippa Inzaghija na mesto šefa struke? Slavno Super-Pippovo ime nije dozvolilo da se debata rasplamsa, ali je posle silnih posrtanja u dosadašnjem toku sezonu i njegova reč izgubila težinu. A njegov status oslonac u bezgraničnom poverenju čelnika Rossonera.

Koje to nikada nije ni bilo. Kao što u svetu fudbala uostalom nikad i nije. Poverenje traje dok i rezultati. Inzaghi ih nema već neko vreme. A sada je izgubio i naklonost Silvija Berlusconija i njegovih najbližih saradnika, koji su počeli ozbiljno da sumnjaju u Pippove kvalitete.

Ugledna Gazzetta dello Sport stoga navodi da bismo uskoro mogli da vidimo još jednu rokadu na klupi Rossonera. Ovoga puta kormilo bi preuzeo Vincenzo Montella, igračka legenda Rome i čovek koji radi sasvim dobar posao u ulozi trenera Fiorentine. Za razliku od Inzaghija, Montelli ne manjka iskustvo.

Ovaj put na San Siru neće lomiti preko kolena. Već će izgleda pokušati da "slome" Inzaghija. Gazzetta tvrdi da će pred mladog stručnjaka biti postavljen ultimatum – mesto u Ligi šampiona ili letiš! A s obzirom na to da je Milan trenutno 10 stepenika ispod cilja biće da je to samo način da se Inzaghi otera, bez obzira na o što javno uživa svu podršku klupskih čelnika. Bude li se rastanak na kraju sezone i ozvaničio na vruću klupu na San Siru mogli bi da zasednu i Luciano Spalletti, Jorge Jesus i Unai Emery.