1.3.15.

Ovaj Milan ne može ni protiv Chieva…

Rossoneri još jednom servirali razočarenje svojim navijačima i nastavili hod po trnju u najgoroj sezoni u eri Berlusconija.

Milan definitivno ima najgori tim u poslednjih 29 godina. Tačnije, od dolaska Silvija Berlusconija u klub. Bilo je tu i tamo nekih neuspešnih sezona, ali ovo što u aktuelnoj sezoni pružaju prvotimci Rossonera više priliči nekom prosečnom prvoligašu koji se bori za opstanak nego sedmostrukom prvaku Evrope.

Posle dugo čekane pobede nad Cesenom u prošlom kolu, Rossoneri su večeras imali idelanu priliku da eventualnim trijumfom nad još jednim davljenikom Chievom malo poprave situaciju i smire nezadovoljstvo navijača. Ali, ovaj Inzaghijev Milan ne može ni protiv Chieva!

Rossoneri su odigrali samo 0:0 na gostovanju Letećim magarcima, a po onome što su prikazali na terenu se ne može reći da su zaslužili nešto više od mršavog boda. Imali su priliku da tek treći put u sezoni dođu do dve vezane pobede (poslednji put su to uradili u oktobru kada su zaredom pobedili Veronu i Chievo), ali nisu uspeli protiv kluba koji im je redovna mušetrija. Milan je do večeras imao bilans od 15 pobeda u poslednjih 16 mečeva protiv Chieva, a u minulih sedam je čak primio samo jedan gol od ovog rivala. Ipak, sada je i Chievo postao preveliki zalogaj za Milan.

Inzaghijev tim je imao jalovu terensku incijativu, Honda je pogodio prečku, bilo je tu još nekih poluprilika, ali Chievo je zasluženo osvojio bod. Čak je imao priliku i da pobedi kada Alex umalo nije zatresao sopstvenu mrežu. Pokušao je Inzaghi da se spasi uvođenjem Pazzinija i Cercija koje nije lepo tretirao u dosadašnjem delu sezone i čije lepše polovine su ga javno kritikovale. Očekivano, oni se nisu pokazali kao džokeri koji mogu da izvuku stvar.

Milan nastavlja da krčmi bodove i ugleda, a posle aktuelnog kola bi vrlo lako mogao da završi u donjem delu tabele.