8.3.15.

Spremna smena Inzaghija: Milan bira naslednika između Tassottija i Brocchija

„Primili smo izjednačujući gol kao najveće neznalice“, kaže Pippo i dodaje da je na čelnicima kluba da donesu ispravnu odluku u vezi sa njegovim statusom.

Trener Milana Filippo Inzaghi rekao je da je spreman da napusti mesto šefa stručnog štaba ukoliko uprava kluba veruje da je to pravi potez. Pritisak na šefa struke Rossonera pojačao se posle remija sa Veronom, kad se njegov tim u finišu meča opredelio za defanzivnu taktiku, za šta je u petom minutu nadoknade kažnjen izjednačujućim pogotkom - 2:2.
„Veoma smo razočarani, verovali smo da ćemo izaći iz krize, ali smo primili izjednačujući gol kao najveće neznalice. Odigrali smo odlično, ali nismo uspeli da osvojimo tri boda i sada smo u očaju. Što se tiče mog statusa, klub mora da donese ispravnu odluku i sve je na čelnicima. Gledam samo napred i videćemo šta će se desiti“, rekao je Inzaghi.

Nekadašnji golgeter je na sledeći način objasnio odluku da posle vođstva zameni napadača Giampaola Pazzinija štoperom Salvatoreom Bocchettijem u 77. minutu.
„Vezni red je bio istrošen i nisam imao odgovarajuće zamene, pa sam želeo da Lucu Antonellija pomerim ofanzivnije i da preko kontri ugrozimo Veronu. Mislio sam da ćemo pre postići nego primiti gol. Ipak, to se nije desilo“, zaključio je Inzaghi.

Kao mogući kandidati za klupu Rossonera spominju se trener drugog tima Milana Mauro Tassotti i nekadašnji Inzaghijev saigrač Cristian Brocchi.

Milan se nalazi na desetom mestu na tabeli Serije A sa 35 bodova.