4.3.15.

U Milanu ponovo "metla"!

Nikoga ne čudi što već postoji spisak igrača koji će napustiti ekipu, ali malo ko veruje da će biti bolje. Tim za narednu sezonu, bez ozbiljnijih pojačanja za koja nema novca deluje preslabo.

Filippo Inzaghi neće otići sam. Naime, kako stoje stvari, novo veliko spremanje čeka "Rossonere" posle sezone koja je već promašaj. Velikom broju igrača ističu ugovori, pojačanja i trener su u magli.

Od jutros je lansirana priča da je Klopp prava želja Berlusconija, ali su male šanse da se Nemac preseli na "San Siro", pa je Vincenzo Montella mnogo izglednija opcija.

Ko odlazi od igrača?

Ugovori ističu Mexesu, Pazziniju, Abateu, Boneri, Abbiatiju, De Jongu, od njih će ostati Abbiati i Bonera kao iskusni igrači koji su veći deo karijere proveli u Milanu i biće rezerve. Abate želi da ostane, ali bi mogla da ga privuče neka bolja ponuda, bilo Juventusa, bilo engleskih klubova.

Ostali će otići, a Milan će se osloboditi još Muntarija, Zaccarda, Albertazzija i Agazzija.

Destro neće biti otkupljen ako cena ostane 16 miliona, vise za narednu sezonu još Alex, Rami i Zapata, Bocchetti, neko će biti prodat, imaju previše štopera.

Armero i Van Ginkel takođe odlaze, odnosno vraćaju se u svoje klubove, nisu zadovoljili.

Trebalo bi da ostanu Lopez, Cerci, Honda, Menez, Antonelli, De Sciglio Montolivo, Bonaventura, Poli, Paletta, a kao pojačanja pominju se mlade snage, Baselli iz Atalante, kao i fudbaler Genoe Bertolacci.

Opet, to nije dovoljno, mnogi se pitaju šta će biti sa pojačanjima, vezni red je posebno kritičan, ali novca nema. Nešto bi para moglo da bude skupljeno prodajom El Shaarawy-a čija je cena prilično pala, ali je tužna istina da Milan nema nikoga ni da proda.

Priče o investitorima nisu realne, sada su se pojavili Meksikanci koji bi navodno uložili 300 miliona evra u 30% vlasništva, to jeste muzika za navijačke uši, ali pitanje je koliko je realno.

Probali smo da napravimo tim od ovih koji ostanu i najavljenih pojačanja.

Lopez,
Antonelli, Rami, Alex, De Sciglio,
Montolivo, Poli, Baselli,
Cerci, Menez, Honda.

Priznaćete, bez nekih ozbiljnih pojačanja, ovaj Milan je preslab za neke ozbiljnije stvari.

Samo kvalitetna pojačanja mogu da ih odvedu na veći nivo, a za sada nema najava da će takvi igrači stići u Milan.

Izvor: sportske.net