1.4.15.

Prvoaprilski trening u Milanellu

Milanello, 1. april 2015.

Današnjem treningu Rossonera u Milanellu, prisustvovala je kompletna uprava Milana. Još u prvim jutarnjim satima, u rehabilitaciono-rekreacioni centar Milanello stigli su Adriano Galliani i Barbara Berlusconi, da bi oko 10 časova došao i vlasnik kluba Silvio Berlusconi.

Posle jutarnje smotre fudbalera, na kojoj je predsednik Milana izneo svoje zamerke i predloge u vezi sa frizurama igrača, Silvio Berlusconi je rekao prisutnima da je, zbog velikih pritisaka medija i navijača, prethodne večeri potpisao ugovor o ustupanju dela akcija kluba stranim investitorima. Obavestio ih je da je prodao 0,01% Milana velikom engleskom biznismenu Mr. Bean-u, u svetu poznatom po višedecenijskom radu u filmskoj industriji, inače starom navijaču Rossonera. Nakon što se u klupsku kasu bude slila suma od oko 100.000 eura, a pošto ima nameru da sav taj novac uloži u modernizaciju kluba, Berlusconi je upitao fudbalere da li im je nešto preko potrebno, na šta su oni, svi do poslednjeg, oduševljeno uzviknuli: "Autobus!"

Silvio im je obećao da će pogledati da li ima neka interesantna ponuda na sajtu "Kupujem-prodajem", a zatim je žurno, na svom novom skuteru, napustio Milanello.

Oko 11h, počeo je i trening. Inzaghi je na zagrevanje poslao sve fudbalere, osim Pazzinija, Susa i Cercija, koji su ostali na klupi za rezervne igrače, spremni da uskoče na trening u slučaju povrede nekog fudbalera (Cerci je krišom poslao SMS svojoj devojci i naložio joj da pod hitno tvitne nešto o tome kako je nepravedno zapostavljen u Milanu). Međutim, do kraja zagrevanja povredio se samo El Shaarawy, koji je oštetio nokat na malom prstu levog stopala. Dok je napuštao trening, "Faraon" je bio sav u suzama, ali ga je klupski doktor Rodolfo Tavana ohrabrio rečima da povreda nokta nije teška i da najverovatnije neće odsustvovati sa terena više od 7-8 meseci. El Shaarawy ga je začuđeno pogledao i odgovorio mu da on ne plače zbog nokta, već zbog toga što je, par minuta pre povrede, jedan nesmotreni prolećni leptir zakačio i pokvario raspored nekoliko dlaka u njegovoj kresti, na čije podizanje je, pre dolaska na trening, potrošio čitavo jutro kod kuće u kupatilu.

Dok je trajalo zagrevanje, Pippo Inzaghi je prišao Adrianu Gallianu i uznemireno zatražio da mu se objasni pisanje štampe, kao i brojne glasine koje kruže poslednjih dana, a koje se tiču novog trenera Milana. Potpredsednik kluba, popularni "ujak Ferster", umirio ga je, odgovorivši mu da ne brine, jer će Pippo sigurno ostati na klupi Milana do kraja treninga.

Nakon uspešnog zagrevanja (posle El Shaarawy-ja, niko više se nije povredio), odigrana je trening utakmica Milan prvi tim - Milan Primavera, na kojoj je stručnjak Rossonera, Filippo Inzaghi, pred veliki derbi sredine tabele u Serie A (u subotu, u Palermu), isprobao novu postavu Milana, u kojoj su osim lažne devetke (Meneza), na terenu bili i lažna krila, lažni vezni igrači, lažni bekovi i lažni štoperi.

Nakon vođstva prvog tima Milana sa 3:0 (strelci Menez u 17. minutu iz penala, Menez u 39. minutu iz penala i Menez u 44. minutu iz penala), Primavera je u drugom poluvramenu bila bolji takmac, pa je meč završen pravednim rezultatom 3:3. Posle utakmice, u razgovoru sa Gallianijem i Barbarom Berlusconi, Super Pippo je rekao da je prezadovoljan igrom svojih izabranika, naročito u prvom poluvremenu, te da je, po njemu, samo sportska sreća nedostajala Milanovom prvom timu da bi ovaj meč okončao pobedom, pošto je Primavera svoj treći pogodak postigla u poslednjim trenucima utakmice, iako je on genijalnom izmenom Honda-Bonera u finišu, pokušao da sačuva povoljan rezultat.

Treba napomenuti da su se na trening utakmici dogodile i dve zamimljivosti, obe u samom finišu: Najpre je Ignazio Abate u 89. minutu meča prilikom jednog centaršuta sa desne strane potpuno slučajno pogodio u glavu jednog svog saigrača u šesnaestercu, a zatim je Menez, u 90. minutu, tokom jednog prodora po celoj dužini igrališta, odustao od ideje da predribla i petog i šestog protivnika, pa je asistirao Destru, koji je bio slobodan na ivici kaznenog prostora. Špic Milana se, međutim, pošto je bio zatečen ovim iznenadnim i neočekivanim dodavanjem Meneza, spetljao sa loptom, verovatno zato što mu je to bio prvi dodir sa loptom na utakmici.

Osim tih kurioziteta, danas se u Milanellu dogodila i jedna predivna stvar. Naime, štoper prvog tima, Philippe Mexes, nije nijednom pokušao da zadavi nekog od mladića iz Milanove Primavere, što samo pokazuje koliko je Milan jedna velika porodica.

Na kraju treninga, Keisuke Honda je stidljivo prišao teneru Inzaghiju i zamolio ga da ga nekad na trening utakmici stavi da igra na poziciji pleja, makar i lažnog. Pippo je začuđeno podigao desnu obrvu i upitao japanca da li je nekada u karijeri igrao na toj poziciji, pošto ne bi želeo da rizikuje sa tom novotarijom na sledećoj veoma važnoj test utakmici protiv Milanovih petlića...

Nakon napornog treninga, svi fudbaleri Milana, i prvi tim i Primavera, otišli su na ručak u restoran rekreacionog centra Milanello. Odsutni, ali opravdano, bili su samo njih petorica: Muntari, Essien i Zaccardo otišli su u Casa Milan, na potpisivanje novih sedmogodišnjih ugovora (dobijaće po 2 miliona eura po polusezoni), dok je Bonera odleteo u Rim, gde će mu večeras na velikoj gala večeri koju priređuje italijanski fudbalski savez (FIGC), svečano biti uručena nagrada za najboljeg štopera u Serie A u poslednjih 13 godina. Bonaventura, za razliku od prethodne četvorice, imao je ne tako prijatnu obavezu, zakazano suđenje. Naime, vrhovni sud Italije, trebalo bi večeras da donese konačnu i pravosnažnu presudu u predmetu "Giacomo Bonaventura - nepriznati vanbračni sin Massimiliana Allegrija".

Pred sam kraj ručka, na ogromno iznenađenje igrača i članova stručnog štaba, u restoranu u Milanellu pojavio se bivši fudbaler Milana Alexandre Pato. Prisutni još nisu ni došli k sebi, kada im se obratila Barbara Berlusconi, koja je rekla da su ona i Pato sve ovo vreme bili u vezi, iako je zvanično bilo objavljeno da su se rastali još pre skoro godinu dana. Takođe, svečano je objavila da je ostala u drugom stanju i da u septembru očekuje šestorke, te da će se ona i Alexandre uskoro venčati, a Pato će na kraju ove sezone u Brazilu završiti svoju fudbalsku karijeru i postaće novi Predsednik A.C. Milana.