23.5.15.

Berluskoni je priznao: Ančeloti se vraća u Milan!

Gazda Rosonera potvrdio najave o povratku slavnog stručnjaka na klupu milanskog velikana.

Ne samo da ima dima, već se zapalila i ozbiljna vatra: Karlo Ančeloti je pragu povratka u Milan!

Konačno se po tom pitanju oglasio i gazda milanskog velikana Silvio Berluskoni. Prvi čovek Rosonera je potvrdio da samo čeka Ančelotijev raskid ugovora sa Realom da ga vrati u Milan.
„Nisam za povratke jer smo imali takve slučajeve u prošlosti i nisu se pokazali kao dobri potezi. Ali za „Karleta“ sam vezan snažnim prijateljskim emocijama. Mislim da bi njegov povratak bio pozitivan stvar. Takođe, imaće odrešene ruke da izabere stručni štab. Ako ga Real pusti, sigurno će se vratiti u Milan“, potvrdio je Berluskoni.

Iako je Ančeloti rekao da bi voleo da ostane u Realu, Florentino Perez mu je kovertirao ostavku još posle eliminacije od Juventusa. Kraljevski klub želi da ispoštuje Italijana i sačeka kraj sezone kada će biti objavljena odluka o raskidu ugovora.

Ančeloti je u Real zarađivao 7.500.000 evra po sezoni, a Madriđani će mu kao obeštećenje za prevremeni raskid ugovora isplatiti 3.500.000 evropskih novčanica.

U ponedeljak će u Madrid doputovati Adrijano Galijani kako bi finalizirao pregovore sa Ančelotijem. Pre dva dana u špansku prestonicu je stigao Galijanijev čovek od poverenja i jedan od najmoćnijih evropskih menadžer Ernesto Bronzeti kako bi trofejnom stručnjaku predstavio ponudu Milana. Spekuliše se da će popualrni Karleto poptpisati trogodišnji ugovor sa Rosonerima za platu od 2.500.000 evra po sezoni.

Situacija je prilično jasna. Real će sutra osloboditi Ančelotija, a Milan samo čeka potvrdan odgovor od trofejnog stručnjaka koji im je doneo dve Lige šampiona.