7.6.15.

Berlusconi dogovara Ibrin povratak za manje pare, Miha želi Kolarova, Maksimovića i Soriana

Šveđanin bi tako krenuo putem bivših zvezda Milana - Shevchenka, Donadonija, Kake i Gullita, koji su po dva puta oblačili crno-crveni dres, ali nikada nisu igrali ni blizu kao što su to činili u prvim mandatima...

Čelnici Milana pokrenuli su još jednu inicijativu da na San Siro vrate Zlatana Ibrahimovića! Najbolji strelac Paris Saint–Germaina u prethodne tri sezone ponovo je na radaru Rossonera, tačnije prvog čovek Silvija Berlusconija, koji želi da ispuni najveću želju budućem treneru - Siniši Mihajloviću.

Kako piše italijanski Sport Mediaset, emisari Milana već su ponudili Ibrakadabri trogodišnji ugovor vredan šest i po miliona evra po sezoni, plus brojne bonuse na osnovu uspeha u narednoj sezoni. Ipak, to je i više nego duplo manje novca nego što strelac 75 ligaških pogodaka u milune tri godine dobija od poslodavaca iz Pariza, jer Ibrahimović u PSG-u dobija 15.000.000 evra godišnje! No, i pored toga iskusni Šveđanin nema ništa protiv da se vrati u klub s kojim je osvojio Seriju A (2010/11) i Kup Italije (2011).

Ibrahimović bi tako krenuo putem bivših zvezda Milana - Shevchenka, Donadonija, Kake i Gullita, koji su po dva puta oblačili crno-crveni dres, ali nikada nisu igrali ni blizu kao što su to činili u prvim mandatima.

Ujedno, Ibrahimović bi ponovo sklopio saradnju sa velikim prijateljem Mihajlovićem, pošto su zajedno imali fantastičnu saradnju u periodu od 2006. do 2008. godine, u kojim su zajedno osvojili tri pehara protivničke odbrane.

Mediaset dodaje i da je Berlusconi spreman da uloži ukupno oko 100.000.000 evra (70.000.000 iz svog džepa i 30.000.000 od prodaje igrača), a da su alternative za Ibrahimovića - Mario Mandžukić, Leandro Damião i Radamel Falcao.

Ali, to nije sve! Mihajlović je u razgovorima sa čelnicima Milana poručio da bi ovog leta na San Siru voleo da vidi Aleksandra Kolarova, Nikolu Maksimovića i svog mezimca iz Sampdorije - Roberta Soriana. Kolarov je nikad bliži odlasku iz Manchester City-ja, uprkos tome što je prošlog leta produžio ugovor do juna 2018. godine, dok je Nikola Maksimović tražena „roba“ po Apeninima posle vrlo dobre sezone u Torinu.

Podsetimo, za Maksimovića se interesovanje pokazala Fiorentina, ali je prethodnih dana bilo sastanaka čelnika Bikova i menadžera srpskog reprezentativca, Faljija Ramadanija, pa se o njegovoj budućnosti sve više govori.