7.6.15.

Dejo zna šta čeka Mihu u Milanu: Siniša, neka ti je Bog u pomoći

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Milana i jugoslovenske reprezentacije oduševljen je što će Mihajlović sa klupe voditi njegov bivši klub.

Dejan Savićević za “Blic“ govori koji će sve faktori uticati na dobar posao njegovog velikog prijatelja na klupi italijanskog velikana.

Šta očekuje Mihu?

- Oduševljen sam vešću. Došao je Miha u veliki klub, moj klub. Nadam se da će on biti taj koji će zaustaviti posrtanje Milana, i da će ga vratiti na staze slave. Ali da budemo jasni - uopšte mu neće biti lako.

Zašto?

- Ne može se ništa preko noći. Za uspeh je potrebno vreme. U Sampdoriji je imao drugačiji tip ekipe. Fakat je da roso-nerima škripi na skoro svim mestima u timu. Ovaj tim nije kadar za velika dela. Ima tu puno istrošenih i prezasićenih fudbalera. Budimo realni, titula će biti daleko.

Cenite Sinišu?

- Vodio sam prošlog decembra 35 crnogorskih trenera u kamp Sampdorije. Gledali smo Mihin rad i slušali predavanja. Ono što sam video i čuo - oduševilo me je. Siniša je ozbiljan trener, koji će tek dati svoju reč.

Kakav recept Milan treba da primeni?

- Moraće da dovedu prava pojačanja. I da se tu ni slučajno ne pogreši. Čuo sam da šestorici-sedmorici igrača ističu ugovori, pa će menadžmentu posao biti olakšan. Milanu treba sveža krv, mladi igrači gladni uspeha i slave.

Bio je igrač i pomoćni trener Intera, može li da očekuje otpor navijača?

- Neće tu biti problema. Uostalom, bio je kratko među nero-azurima, i kao igrač i kao asistent Mančiniju, ukupno četiri godine. Pa i Leonardo, koji je proveo toliko godina u Milanu, trenirao je potom i Inter, bez posledica.