11.6.15.

Miha i Ibra - Od neprijatelja do Milanovih spasitelja?

Nekad su se tukli, danas su prijatelji. Hoće li Srbin i Šveđanin i (opet) raditi zajedno?

Miha i Ibra imaju burnu istoriju.

Temperament, pomešan sa geografijom, zemljom porekla, učinio je svoje.

Kao igrači Intera i Juventusa su zaratili na jednom derbiju, dva roga u vreći činilo se te 2005. godine nikada ne bi mogli da funkcionišu zajedno.

Kruz je doneo pobedu Interu aprila pomenute godine, Ibra ne voli da gubi, ali nasrnuo je na pogrešnog čoveka. Pali su na zemlju Miha i Zlatan, Šveđanin je udario Srbina, zaradio tri meča suspenzije.

"Mrzeli smo se.", pričao je Miha.Sudbina ih je ponovo spojila, upravo u Interu, kada je Miha bio Mancinijev pomoćnik. Tada se sve promenilo, proradila je balkanska krv, sve se poklopilo.

"Ponekad ne bi trenirao dobro, tada sam mu uvek govorio da mora da postavi primer drugima. Sećam se da je na jednom meču nezadovoljan hteo da izađe, izdvojio sam ga u stranu i na srpskom mu rekao da ne 'jede g....'. Ne na italijanskom, na srpskom."

"Pokaži m..., vrati se tamo i igraj kao muškarac. U drugom poluvremenu je postigao gol, odigrao sjajno ceo meč. Počeo je da shvata šta želim od njega, počeo da ohrabruje saigrače. On je fudbaler koji rešava utakmice.", samo reči hvale ima Mihajlović, koji je sa Ibrom podelio i jedan emotivni trenutak dok je bio na klupi Srbije.Ozbiljna mogućnost postoji da Mihajlović i Ibrahimović ponovo ostvare saradnju.

Kada Inzahgiju zvanično istekne ugovor u junu, Miha će postati novi trener Rossonera. Prašina se digla, nekada igrač i trener velikog gradskog rivala je svojim omentarima zauvek ujeo za srce navijače Milana.

Berlusconi mu ne zamera.

"Rekao je da nikada ne bi mogao da trenira Milan, ali to je bilo veoma drugačije vreme. Njegov dolazak će biti sjajna stvar za naš klub. Verujem da je on pravi čovek za taj posao.", rekao je Berlusconi.

Prvi čovek Rossonera ne krije ni svoju ljubav prema Ibri. Smatra da bi njih dvojica bili pun pogodak.

"Oduvek sam voleo Ibrahimovića. Kao igrač, Ibra i dalje mnogo može da pruži. Mislim da bi bio veliko pojačanje za nas.", rekao je italijanskim medijima gazda Berla.

Ni Ibra nije imun na laskanje.

Milan zauzima posebno mesto u njegovom srcu, u nekoliko navrata je isticao da bi voleo da se vrati, no pitanje je da li je došlo vreme. Šveđanin je kralj Pariza, glavni čovek u klubu, najbitniji igrač, a ni novac nije loš, što bi se reklo.

Miha bi bio veliki izazov, Srbin bi mogao da ide na emociju kod Balkanca koji čuči u Ibrahimoviću.

Nekada neprijatelji, na istoj strani terena uterali bi strah i trepet rivalima, u to nema sumnje. jedan sa klupe, drugi ispred gola.

Izvor: sportske.net