12.6.15.

Milan ponovo dostojan rival Juventusu?

Ovo su deset razloga zbog kojih bi "Rossoneri" mogli da bace rukavicu u prošlim sezonama nedodirljivom Juventusu!

1. Milan će uložiti novac prvi put posle nekoliko godina. Kada to kažemo mislimo da bi eventualni dolazak velikih imena podigao ne samo nivo ekipe, već i entuzijazam navijača. Zamislite transfere Ibre, Jacksona Martineza i Kondogbije, to menja stvari iz osnova.

2. Milan je gladan trofeja, oni su praktično u situaciji u kojoj je Juventus bio pre nekoliko godina nakon što je dva puta u nizu bio sedmi.

3. Zlatan Ibrahimović može da bude Milanov Tevez, odnosno prevaga u manjim mečevima kao što je to bio Carlitos prethodnih godina. Šveđanin bi, ako se vrati među "Rossonere" svakako bio igrač koga nijedan drugi klub nema, onaj koji pravi razliku.

4. Siniša Mihajlović je bolji trener od svih početnika koji su se posle Allegrija obučavali na Milanu. On stiže već kao etabliran stručnjak koji može da podnese pritisak i iza sebe ima rezultat.

5. Italija je željna Milana, u smislu borbe za vrh tabele, čini se da bi i Juventusu odgovaralo da "Rossoneri" budu konkurentni, pa će sigurno Mihin tim imati vetar u leđa i od saveza.

6. Nije zanemarljivo neigranje u Evropi, Juve je profitirao jednom u sličnoj situaciji. Nije to ni odlučujuće, ali svakako da će Milanu biti lakše.

7. Milan već ima solidnu osnovu, ma kako to čudno zvučalo. Osovina tima je tu, jer mnogi zaboravljaju da od Diega Lopeza nema puno boljih golmana u Evropi, da su Abate i Antonelli odlični spoljni igrači. Odbrana će biti ključ, tačnije štoperi i sigurno da tu treba očekivati neko zvučno pojačanje. Milan ima nekoliko dobrih igrača, samo su se utopili u sivilo.

8. Mihajlović može da kontroliše svlačionicu, za razliku od Inzaghija i Seedorfa mnogo je autoritativniji i sigurno neće dozvoliti ispade kakvih je bilo ove i prošlih sezona u Milanu.

9. Insistitucionalna kriza je završena, čini se da je dolazak novih deoničara osnažio Gallianija u meri u kojoj će moći da ima odlučujuću reč u prelaznom roku. To će mu omogućiti da radi bez Barbare Berlusconi nad vratom.

10. Glavni rivali su u procesu promene, start je najvažniji, ako odu Tevez i Pirlo, Juventus ima novca da dovede adekvatne zamene, ali ne i da odmah uigra ekipu, pa je tu prednost koju je imao nad rivalima izgubio. Iako su i dalje apsolutni favoriti, čini se da je Milan sposoban da baci rukavicu.

Izvor: sportske.net