17.9.15.

Costacurta bez zadrške: Balotelli je pomagač, ne šampion; Ako Stones vredi 50.000.000, Romagnoli košta 70.000.000!

Svakom po zasluzi.

Sedam titula u Seriji A, pet puta šampion Evrope. Trofeji govore sami za sebe. Reč Alessandra Costacurte ima težinu. A on ju je u opširnom intervjuu za Tuttosport žestoko spustio na Maria Balotellija, ali i neke druge "prepumpane" asove iz Premijer lige.
"Evertonov John Stones košta 50.000.000 evra? Onda Alessio Romagnoli iz Milana vredi bar 70.000.000 evra", počeo je legendarni defanzivac Milana u intervjuu za Tuttosport.
"Igra jednostavno, ne komplikuje, a nemojmo da zaboravimo da mu je tek 20 godina. U tim godinama je još dozvoljeno grešiti. Problem je što u Milanu od njega traže da bude lider poslednje linije. To nije lako, ali verujem da će uspeti. I Paolo Maldini i ja smo grešili u tim godina. Razlika je samo što smo imali izvesnog Franca Baresija da čisti iza nas".

O Romagnoliju dakle u superlativu. Mario Balotelli mnogo je gore prošao.
"Mario je igrač koji može i te kako da pomogne Milanu, on nije igrač koji sam dobija utakmice. I važno je da ljudi počnu da ga gledaju kao pomagača, ne kao zvezdu tima. Greška je bila što su ga uopšte koali u zvezde i pričali da je šampion - on to nije. Dobar je igrač, ali nije svetska klasa i nije rođeni lider", jasan je Costacurta.