13.9.15.

"Hrabri" Miha spremio taktiku za derbi!

Siniša Mihajlović neće ustuknuti, a dokaz je i tim koji će suprotstaviti svom prijatelju Robertu Manćiniju!

Mediji u Italiji procenjuju da je Siniša Mihajlović povukao nekoliko veoma hrabrih poteza pred derbi.

Odluka da De Jonga ostavi na klupi, a da meč počne kapiten Montolivo pokazuje da "Rossoneri" žele večeras da igraju fudbal. Uz to, srpski trener će početi sa praktično trojicom napadača, jer će Honda igrati iza Bacce i Luiza Adriana.

Javnost smatra da je Inter favorit, mnogo toga nije funkcionisalo u igri "Rossonera" u prva dva meča šampionata, ali bivši selektor Srbije ne haje za takve procene.

Najveći problem je odbrana, Zapata će biti pridodat Romagnoliju, dok će bokove popuniti Abate i De Sciglio.

Takođe, od prvog minuta bi meč trebalo da počne Bonaventura, još jedan talentovan igrač, što jasno govori o opredeljenju Milana.

Ovo će biti derbi debitanata, ukupno 18 na obe strane bi moglo da dobije šansu da oseti teren u "Madonnini", među njima i jedan naš fudbaler, Adem Ljajić, koji je najavljen na klupi Intera.

Ovo će biti i derbi "bogatih", s obzirom na to koliko su Milan i Inter uložili novca u letnji prelazni rok. Za jedne i druge bi ovo mogao da bude jedan od mečeva sezone, podsetimo, ovo je jedinstvena situacija, milanski rivali ne igraju u Evropi.

Kada je trošenje novca u pitanju, slavni Trapattoni je kritikovao Mihajlovića zbog novca potrošenog na dvojicu igrača na kojima je insistirao Bertolaccija i Romagnolija, Milan je ovu dvojicu platio Romi 50 miliona evra, više od polovine novca je utrošeno upravo u ova dva igrača.

Bertolacci propušta derbi, a sa druge strane ni Mancini neće moći da računa na Mirandu, iako će brazilski štoper biti na klupi.

Interov tim možete videti ovde, a Milan će nastupiti u sledećem sastavu:

Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Bonaventura, Montolivo, Kucka, Honda; Luiz Adriano, Bacca.

Izvor: sportske.net