21.9.15.

Mihajlović: Konji se ne gledaju na početku, već na kraju trke, a Milan je pobednički konj!

"Manciniju zavidim samo na frizuri, ne na boji, već na zalisku", rekao je srpski strateg.

Šest osvojenih bodova iz prva četiri kola nije nešto što zadovoljava apetite nezasitih navijača Milana, posebno ako se zna da je na čelu Serije A gradski rival Inter i to sa maksimalnim učinkom.

Ipak, trenutno stanje na tabeli nimalo ne zabrinjava stratega Rossonera Sinišu Mihajlovića, koji tvrdi da je Inter imao daleko lakši raspored.
"Jedina stvar na kojoj zavidim Robertu Manciniju je njegova frizura. Ne boja, već samo zalizak", nasmejao je novinare srpski trener u Milanu.
"Oni su slavili na sve četiri utakmice, ali je njihov raspored bio povoljan. Konji se ne gledaju na početku trke, već na kraju, a mi smo pobednički konj", dodao je Mihajlović.

Pritisak navijača postoji i uvek će biti tako kada je u pitanju slavni milanski klub.
"Naši navijači traže pobede. Ali ako odemo na teren sa strahom od navijača, onda ćemo prestati da igramo. Naši navijači razumeju fudbal, to treba da nas motiviše, a ne obrnuto. Ponekad kad nam zvižde su u pravu. Da sam bio na tribinama i ja bih zviždao s vremena na vreme. Naš cilj je da nastavimo put koji smo započeli, mislim da smo napravili neka poboljšanja, ovo je bila potpuno druga ekipa u odnosu na utakmicu sa Empolijem".

Inzagi bolji od Mihajlovića

Mihajlović je dao zanimljiv komentar na nedavne tvdnje prvog čoveka Milana Silvia Berlusconija da Mario Balotelli može da igra na poziciji polušpica ili klasične "desetke".

"Ako je Berlusconi rekao da može, onda je to sigurno tako. On ima različite karakteristike u odnosu na druge 'desetke', ali može", rekao je Mihajlović.

U prvom planu je bila i nedavna rabona Carlosa Bacce protiv Palerma, koja nije dala previše rezultata u tom trenutku.
"Nisam protiv maštovite igre, znam da je to u krvi južnoameričkih fudbalera, ali se realnost ne sme izgubiti iz vida. Sećam se Aquilanijeve rabone za Tottijev gol protiv Milana. Nema problema, ako je efikasno za ekipu", reako je trener Rossonera.

Milan već u utorak otvara peto kolo Serije A gostovanjem protiv Udinesea na Friuliju.