17.9.15.

Upoznajmo protivnika - Palermo

Kad je izašao raspored utakmica Serie A, utakmica s Palermom u 4. kolu na domaćem terenu se činila kao odličan raspored. Ali to je bilo prije nego je Palermo napravio sjajan start u prvenstvo, sa 2 pobjede bez primljenog kola i osvojenog (u punom smoslu te riječi) boda protiv Carpija, nakon što su se našli u zaostatku od 0:2.

Iachini možda i jest ostao bez dosta bitnih igrača ljetos, ali to se zasada previše ne osjeti u igri Sicilijanaca. Iako je u pripremama ponešto koketirao sa drugim formacijama, sve 3 dosadašnje utakmice krenuli su u prokušanome 3-5-2 sustavu, u kojemu se osjećaju najbolje i u kojemu istodobno mogu ubaciti sve svoje najjače poluge.

Kad smo kod jakih poluga, u svakoj liniji imaju poneku. Recimo, na golu drugu mladost proživljava 36-godišnji Sorrentino, u vezi sve konce vuče Rigoni, a za kreaciju i napad zadužen je možda ponajbolji trequartista lige Vazquez, čovjek koji je lani imao double-double učinak golova i asistencija, apsolutno hvale vrijedan podatak. Gotovo je nevjerojatno da Franco nije napustio jug Italije i okušao se u jačim klubovima, poput svog kolege iz ofenzivne linije Dybale, kojega je pomogao stvoriti.

Stručnjaci im predviđaju sigurnu plovidbu ligaškim morem, te sidrenje negdje na sredini tablice (10. - 14. mjesto), ali ovakav start vjerojatno je povećao apetite impulzivnog gazde Zamparinija. Sama činjenica da Iachini započinje 3. cjelovitu sezonu na kormilu Palerma već je sama za sebe u konfrontaciji sa gazdom Palerma. Istina, prodali su Dybalu, također po meni puno prerano i Belottija, ali doveli su kombinaciju mladosti (veznjaci Quaison i Hiljemark) i iskustva (Gilardino). Jesu slabiji nego lani, ali slično kao recimo Empoli sačuvali su kičmu ekipe, kontinuitet igre i konačni rezultat bi trebao biti sličan lanjskom.

Činjenica da se na San Siru dosta komforno osjećaju učinit će ih u subotu još opasnijima, a nama je imperativ pobjeda jer iz 3 utakmice imamo isto toliko bodova, trebamo ih početi skupljati prije nego konkurencija bespovratno pobjegne, ali bit će sve samo ne jednostavno! Očekujem novo mučenje, i minimalnu pobjedu uz primljeni gol, naravno...

Na Milanisti-Forumu, napisao član foruma mediano.