17.2.16.

Kinezi došli i po Méneza i nude 21.000.000 evra!

Francuski krilni napadač ipak traži devet miliona više.

Kineski fudbalski gigant Shanghai Shenhua nastavlja intenzivnu potragu za bombastičnim pojačanjem kojim bi zatvorio fudbalsku pijacu ove zime, a posle José Antonio Reyesa i Obafemija Martinsa, na radaru je i Milanov kreativac Jérémy Ménez!

Prema pisanju francuskog Le 10 Sport, klub iz najveće svetske metropole kontaktirao je vodeće ljude Milana i predstavio im ponudu za krilnog napadača - trogodišnji ugovor vredan 7.000.000 evra po sezoni, uz obeštećenje koje bi išlo na 10.000.000 evropskih novčanica.

Međutim, 21.000.000 evra za tri godine nije dovoljno velika cifra koja bi Méneza namamila da promeni sredinu i ponudu je već odbio, ali francuski internacionalac nije potpuno zatvorio vrata ovom transferu. Naime, od potencijalnih poslodavaca iz Azije traži čak 30.000.000 evra za tri godine, odnosno 10.000.000 evra po sezoni. Kinezi trenutno vagaju šta im je činiti, ali izgleda da će pristati na uslove koje je postavio Menez. Ali, problem bi mogla da predstavlja činjenica da je Martins već u Kini, gde obavlja poslednje pregovore oko transfera.

Podsetimo, pijaca u Kini zatvara se 26. februara, a svaki klub ima pravo na četiri stranca. Demba Ba, Fredy Guarín i Giovanni Moreno su već tu, kao i grčki štoper Avraam Papadopoulos, koji će vrlo verovatno otići do kraja prelaznog roka. Shanghai je nedavno otpustio čuvenog australijskog fudbalera Tima Cahilla, kako bi otvorili prostor za dovođenje zvučnijih pojačanja.