21.3.16.

Bomba! Bayern došao po Baccu!

Ancelotti hoće najboljeg igrača Milana.

Italijanski mediji ne ostavljaju dilemu: Bayern iz Minhena hoće Carlosa Baccu! Kolumbijac je prva želja Carla Ancelottija koji će u Minhenu narednog leta zameniti Pepa Guardiolu...

Vest deluje prilično senzacionalno i za nevericu. Baccini igrački kvaliteti nisu sporni, ali od Bayerna se očekuje više. Kolumbijac se po mnogo čemu ne uklapa u profil igrača kakve Bayern juri u prelaznim rokovima.

Pitanje je i šta će Bayernu pojačanje u napadu? Tu su Lewandowski i Müller, a ofanzivni deo tima je najjača karika Bavaraca. Ili se može sprema odlazak Lewandowskog o kojem se već dugo šuška? Neminovno je da će Ancelotti menjati strukturu Bayernovog tima jer je teško poverovati da će nastaviti tamo gde je Guardiola stao. Njih dvojica se mnogo razlikuju. Zato kupovina 29-godišnjeg Bacce deluje iznenađujuće..

Međutim, Bayern je i prošlog leta napravio sličan potez kada je doveo godinu dana mlađeg Artura Vidala. Ako je mogao Vidal, zašto ne i Bacca?

Bayernovi emisari su bili u nedelju uveče na San Siru i snimali Baccu što im nije prvi put ove sezone. Zvanična ponuda još nije stigla na adresu Rossonera, ali ne treba otpisati da će se to desiti uskoro.

Bacca je izričita želja Ancelottija koji ga je želeo dok je Kolumbijac igrao još za Sevillu, a Italijan je bio starteg Real Madrida. Naravno, Florentino Perez mu nije ispunio tu želju. Bacca se nije uklapao u Perezovu transfer politiku. Niti je mlad, niti je atraktivan, niti je marketinški jako ime.

Kolumbijski napadač je prošlog leta stigao kao najveće pojačanje u Milan i do sada je opravdao uloženi novac bez obzira na mršave rezultate Rossonera. On je možda i jedina svetla tačka u sezoni i svoj posao radi kako treba. Milan je na pragu da još jednu sezonu izvisi za plasman u Evropu, pa bi prodaja Bacce mogla da pokrije troškove koji se samo gomilaju otkako je slavni klub ispao iz društva elitnih evropskih klubova.