28.3.16.

Uzmite Andriju Živkovića, ne košta ništa! Sada je Milan na potezu

Nastavlja se licitacija za Partizanovog fudbalera.

Retko koji tinejdžer u Evropi ima takav rejting i fudbalsko ime kao Andrija Živković. Za sve što je do sada uradio u karijeri, mladi Nišlija bi realno trebalo da očekuje selidbu u neki od većih klubova iz najjačih liga. Dokazao se i na domaćoj i na internacionalnoj sceni, a na kraju sezone će biti slobodan igrač. S obzirom da mu ističe ugovor, to bi trebalo da ga čini još atraktivnijom metom za velikane, ali stvari se ne razvijaju baš u tom prvacu…

Andriji Živkoviću je zimus propao transfer u Borussiju Dortmund posle čega su ga njegov menadžer i otac nudili brojnim klubovima širom Evrope, ali nisu imali puno uspeha. Poslednje što se zna je da ih je odbio Villarreal.

Prema pisanju italijanskih specijalizovanih portala za fudbalsku pijacu, sada je Andrija Živković ponuđen i Milanu. Rossoneri su poznati kao klub koji voli da se pojačava slobodnim igračima bez plaćanja obeštećenja. Navodi se ih je kontaktirao Pini Zahavi koji traže najbolje rešenje za obe strane. Za svog klijenta i svoje džepove.

Po svim fudbalskim elementima, Živković bi trebalo da bude pravi izbor za Milan, ali ne deluje da je transfer izvestan. Navodno su zainteresovana i dva premijerligaška kluba sa Ostrva, a kada su u pitanju Zahavi i njegovi klijenti, naravno da je Benfica uvek aktuelna opcija.

Ako se priča sa Milanom razvije sa polazne tačke, Živković bi opet mogao da sarađuje sa Sinišom Mihajlovićem kod kojeg je postao najmlađi debitant u istoriji naše reprezentacije. Naravno, pod uslovom da Mihajlović ostane na San Siru i ne bude smenjen na kraju sezone…