25.4.16.

BOLJE DA JE RADIO U INTERU Legenda Milana oplela po Mihajloviću!

Učinak Siniše Mihajlovića do otkaza u Milanu bio je 19 pobeda u 38 utakmica "Rossonera", deset remija i devet poraza. Ali, ne samo zbog toga, jedna od legendi kluba, Alessandro Costacurta, smatra da srpski stručnjak nije bio pravo rešenje za šefa stručnog štaba.

Costacurta je celu igračku karijeru, još od 13. godine života, proveo u Milanu, za koji je odigrao 663 utakmice i, kao čuveni defanzivac, pet puta podizao slavni "ušati pehar" namenjen prvaku Evrope, a sedam puta bio šampion Italije. Njegova reč se i danas poštuje među pristalicama kluba čiji je do skora "Miha" bio strateg, ali reči o našem treneru nisu bile pozitivne.

Štaviše, Costacurta je izjavio da bi "bilo bolje da je Siniša radio u (najvećem, gradskom rivalu) Interu".

"Video sam timove koji imaju mnogo gore igrače od Milanovih - kako igraju mnogo bolji fudbal nego što je to igrao Milan", rekao je 50-godišnji Costacurta.

U intervjuu za "Corriere dello Sport" on je istakao da nema ništa protiv "Mihe".

"Da se razumemo, Mihajlović je dobar trener, ali ne i odgovarajući za Milan. Njegov stil fudbala ne osvaja srca navijača. Prosto ga vidim kao nekog kome više odgovara Inter. U Milanu, mi smo navikli na veoma drugačiji trenerski pristup", rekao je nekadašnji defanzivac Rossonera.

Podsetimo, nakon što je Milan 16. juna 2015. uprava Milana otpustila Filippa Inzaghija angažovan je upravo Mihajlović. On je potom radio do 12. aprila, a do rastanka je došlo i pored nekoliko odličnih izdanja Rossonera, no nedovoljno konstante forme i pozicije na tabeli ispod svih očekivanja navijača - ispod "crte" koja deli one koji idu u evro-kupove i sve druge. Trenutno je Milan, kog je preuzeo Cristian Brocchi, upravo "prvi ispod crte": ima 53 boda, a iznad njega sa 59 je Fiorentina, koja je odigrala meč više. Meč više ima i vodeći Juventus, koji je zakupio 85, čak 32 više od doskorašnjeg Mihajlovićevog tima.

Izvor: blic.rs