13.4.16.

Brocchi: Nisam klimoglavac, samo poštujem mišljenje gazde

Novi trener Milana zvanično preuzeo dirigentsku palicu od Siniše Mihajlovića.

Siniša Mihajlović je prošlost, Christian Brocchi barem kratkoročna budućnost za Milan, pošto će hiroviti Silvio Berlusconi na kraju sezone opet odlučivati da li će produžiti ugovor sa doskorašnjim trenerom mladog tima. Navijači su zabrinuti, jer se gazda Silvio poslednjih sezona baš lako odlučuje na radikalne poteze, iako dobar deo javnosti tvrdi da je upravo na njemu veća odgovornost za rezultatska posrtanja Rossonera.

Prema nekim navodima sa Apenina Mihajlović je i platio ceh zbog nepristajanja da se povinuje ultimatumima gazde kad je selekcija tima u pitanju. A kako će se Brocchi postaviti?
"Nisam klimoglavac, ali ovde je reč o poštovanju. Ceo život sam poštovao nadređene. Razmena ideja je od fundamentalnog značaja. Takav je bio i naš odnos u mladom timu, a takav će i ostati. Ne samo sa Berlusconijem, nego i sa direktorom Adrianom Gallianijem, ali i svima ostalima u Milanellu. Od svakoga možeš da naučiš", iskren je Brocchi, iako navijači uglavnom više vole neke drskije odgovore.

Najbitnije pitanje je, međutim, kakav Milan treba da očekujemo?
"Uvek tražim od svojih ekipa da napadaju i ne budu pasivne. Ali to je putovanje i ne možete da očekujete da će sve odmah biti idealno", odgovara Brocchi, uz kurtoazne pohvale na račun prethodnika i ocenu da mnogi prvotimci Milana mogu mnogo bolje od onoga što su prikazivali pod Mihajlovićem.

Navijači su, ipak, spektični.
"Ja sam miran. Svestam sam te skepse, mogu i da je razumem, ali ne mogu sad da stanem zato što ljudi misle da nisam dobar izbor. Svako ima pravo na mišljenje, uostalom, nikad tražio čirlidersice oko sebe. Niti sam pametniji, niti gluplji od ostalih", jasan je Brocchi.