13.4.16.

Miha dobio nagradu rugalicu i uzburkao Italiju: Ženama treba zabraniti da pričaju o fudbalu!

“Pitajte Berlusconija zašto sam smenjen”.

Kao da mu nije dovoljno što je pao na najvećem ispitu u trenerskoj karijeri, nego je morao da dobije nagradu od koje beži svaka slavna ličnost u Italiji. Siniša Mihajlović je po drugi put u trenerskoj karijeri “osvojio” Zlatnog tapira. Nagradu koju voditelj Valerio Staffelli dodeljuje javnim ličnostima kada one naprave neki gaf, ostvare neuspeh ili ispadnu smešni u javnosti zbog nečega što su rekli ili uradili.

Mihajloviću je Staffelli danas uručio nagradu, a srpski trener ju je primio s kiselim osmehom što je uglavnom način na koji poznati reaguju kada saznaju da su neslavni laureati. Mada je bilo i agresivnih istupa zbog kojih je Staffelli bio i fizički napadan. Srpski stručnjak je prvi put neslavno priznanje dobio u oktobru prošle godine kada je Milan poražen od Napolija 0:4.

Prilikom prijema nagrade, Mihajlović je upitan da kaže nešto o tokazu koji je dobio i odgovorio je:
“Nemojte mene ništa da pitate. Eto vam Berlusconija, pa neka on odgovori. Želeo bih da se zahvalim Milanovim navijačima koji su uvek bili dobri prema meni i pokazali da Sinišu Mihajlovića cene kao čoveka”.

Mihajlović je prokomentarisao i kritike italijanske TV voditeljke Melisse Satte, inače supruge Milanovog prvotimca Kevina Princa Boatenga.
“Nisam seksista, ali ženama bi trebalo zabraniti da priučaju o fudbalu jer nisu kompetentne”, poručio je Mihajlović lepoj Italijanki.

Inače, Mihajlovićeva supruga Ariana je bila voditeljka na TV stanici Rai Uno, ali je prestala da radi taj posao jer je srpski stručnjak bio jasan u stavu da se ona neće vraćati na taj posao dok je sa njim.