13.4.16.

Oglasio se Berlusconi i napao Mihajlovića: Milan nikada nije igrao lošije!

Nakon što je javnost stala na stranu Mihajlovića, predsednik Rossonera izneo svoje argumente.

Dugo je Silvio Berlusconi držao Sinišu Mihajlovića na nišanu i na kraju izgubio strpljenje. Smenio ga je šest kola pre kraja prvenstva i na njegovo mesto privremeno postavio Cristiana Brocchija. Gotovo mesecima je provejavalo Berlusconijevo nezadovoljstvo Mihajlovićevim radom. Što zbog rezultata, što zbog igre Milana pod Mihinom komandnom palicom...

Odluka da smeni srpskog stručnjaka nije naišla na odboravanje italijanske javnosti koja je uglavnom stala na stranu Mihajlovića, a sada se zbog toga oglasio i gazda slavnog kluba. U otvorenom pismu, Berlusconi je poručio:
„Dragi prijatelji Rossoneri,
moja odluka da ukažem poverenje Cristianu Brocchiju je izazvala mnogo debata. Sva vaša mišljenja su naravno legitimna. Ipak, ovaj izbor je napravljen na osnovu mog smisla za odgovornost. Kao i svaki prethodni, slobodan je za kritiku. Ali ono što ne mogu da se složim je preispitivanje moje ljubavi prema Milanu. Uvek sam voleo ovaj klub i 30 godina sam sve odluke donosio u interesu kluba i zbog ljubavi prema njemu. Ponosno branim sve odluke koje sam doneo. Od prve do ove poslednje da promenim trenera, što do sada nije bio trend koji je išao uz Milan. Hajde da budemo iskreni. Nevezano za rezultate, Milan nikada u istoriji nije igrao tako loše. Sa tim na umu, na kraju sezone ćemo podvući crtu i videti da li je odluka bila isparavna i da li je napravljen u interesu kluba“.