5.4.16.

PSG rešio dilemu: Ostaje Aurier, odlazi Van der Wiel! Italijani dočekali...

Klub iz Pariza otklonio dilemu oko pozicije desnog beka za narednu sezonu.

Iako je pre mesec dana izgledalo da će Serge Aurier biti prvi igrač kojem će se Paris Saint-Germain zahvaliti na kraju sezone, ipak će to biti njegov direktan rival za mesto u timu - Gregory van der Wiel! PSG je doneo odluku koja je mnoge iznenadila s obzirom na Aurierovo ponašanje i šokantne izjave o saigračima i treneru...

Međutim, ni Van der Wiel nije bio mnogo bolji pošto je nedavno ušao u sukob sa saigračima, a Zlatan Ibrahimović ga je izbacio iz svlačionice. Holandski defanzivac je tokom poluvremena utakmice seo u automobil i otišao sa stadiona. I ranije je imao probleme sa nedisciplinom, a klub se očigledno vodio ekonomskim motivima kada je doneo ovakvu odluku, budući da Van der Wielu ugovor ističe na kraju sezone, a Aurieru tek 2019. godine. Klub je rešio da Holanđanin može besplatno da napusti Park prinčeva, a da Auriere zaslužuje drugu šansu.

Ova vest je na poseban odjek naišla u Italiji jer tamošnji klubovi već duže vreme drže oko na Van der Wielu. Zainteresovani su Inter, Roma i Milan, a činjenica da ne moraju da plaćaju obeštećenje čini Van der Wiela još poželjnijim pojačanjem.