27.4.16.

Spas za Milan, posle ovoga ništa više neće biti isto!

Izgleda da je gotovo, Berlusconi popustio, a navijači Milana mogu da sanjaju. Jer, kupuje ih jedan od najbogatijih ljudi na svetu!

Otkriven je identitet mogućeg novog vlasnika Milana.

U pitanju je 18. najbogatiji čovek na svetu, Jack Ma, osnivač i vlasnik "Alibabe", koji je i vlasnik azijskog prvaka Guangzhoua.

Ako najbogatiji Kinez uspe da se dogovori sa Berlusconijem i preuzme vlasništvo, odmah će početi gradnja stadiona, a klubom će praktično upravljati Marcello Lippi, koji je bio trener kineskog kluba.

Berlusconi ipak traži da ostane u klubu, na to Kinezi ne gledaju blagonaklono, naime, oni ne žele da se sadašnji vlasnik meša u funkcionisanje Milana.

Videćemo hoće li biti postignut dogovor, ako ga bude, do sredine juna čitav posao bi trebalo da bude završen.

Koliko bi Milan bio moćan na tržištu, neka posvedoči bogatstvo ovog biznismena koje se procenjuje na blizu 25 milijardi dolara!

Poslednje informacije govore da će Berlusconi popustiti pod pritiskom porodice, nema više novca da finansira klub, prodaće 70% deonica za oko 700 miliona, ali i izgubiti moć da donosi odluke.

U klub je uložio 900 miliona za tri decenije, i ovim će se časno povući, klub ostavlja sa dugovima i u lošem stanju, no, s obzirom na to sa koliko para raspolaže Jack Ma, za njega je to sitan novac.

Ako preuzimanje bude završeno brzo, jasno je da će Milan biti krupan igrač na transfer pijaci, mada, kako rekosmo, metodični Kinezi će pre svega insistirati na novom stadionu.

U klub bi osim Lippija, trebalo da stigne i Paolo Maldini, a neku ulogu će verovatno dobiti i Fabio Cannavaro, koji je takođe radio u Guangzhouu.

Izvor: sportske.net