5.5.16.

Raiola ispalio bombu: Zlatan Ibrahimović se vraća u Milan!

Konačno u tandemu sa Balotellijem?

Dizanje cene kupcima, paljenje vatre zbog navijačkog otpora ili zaista realan scenario. Mino Raiola je jednom izjavom jutros zapalio fudbalsku javnosti i najavio senzacionalan povratak Zlatana Ibrahimovića u Milan.

U vreme kada se za Ibrakadabru otimaju Kinezi, Amerikanci, ostrvski premijerligaši i još neki bogati evropski klubovi, povratak u prosečni Milan bi bio šok bomba.
„Da, istina je. Zlatan bi mogao da se vrati u Italiju. U Milan“, rekao je Raiola u intrevju za magazin GQ.

Njegove reči su podigle Italiju na noge. Da li je moguće da će Zlatan napraviti ovako rizičan potez?

Može da bira gde će nastaviti karijeru, može i dalje da juri Ligu šampiona ili da ostane u Paris Saint-Germainu. Povratak u Milan bi baš bio kocka jer su Rossoneri mnogo potonuli otkako je Ibra otišao iz tog tima pre tri godine. Sa njima neće igrati ni Ligu šampiona...

Ali kada je odlazio, dao je obećanje da bi jednog adana mogao da se vrati. I zato Raioline reči ne treba shvatiti neozbiljno. Pogotovo što je u dobrim odnosima sa Gallianijem kojem bi ovakav posao kupio vreme.

Mogući scenario je i da je ovo uz Raiolinu pomoć samo još jedna letnja limunada za navijače Milana koji su se većinski okrenuli protiv rukovodstva. Ili adut u Berlusconijevimn pregovorima sa mogućim kupcima iz Kine da podigne vrednost kluba. Sa Ibrom u timu, to je automatski druga ekipa koja bi se borila za Evropu i plasman u Ligu šampiona.

Raiola bi mogao da igra i na kartu Balotellija. Do sada se tvrdilo da će ga Milan vratiti u Liverpool posle pozajmice. Ali ako bi Raiola odigrao bitnu ulogu u povratku Ibre, onda bi mogao da Balotelliju kupi novi kredit na San Siru. Liverpool ne bi imao ništa protiv, a Raiola bi konačno upario u špicu dvojicu omiljenih i najkontroverznijih klijenata.
„Da Baloteli ima Ibrahimovićevu glavu, Leo Messi danas ne bi imao sve ve Zlatne lopte koje je osvojio“, rekao je Raiola u istom intervjuu.