2.12.16.

Kaká otkrio gde će završiti karijeru

Čim mu istekne ugovor sa Orlandom, Brazilac će se vratiti tamo gde je sve počelo.

Poslednji klub u karijeri Rikija Kake biće njegov São Paulo.

On to nije eksplicitno potvrdio, ali je nagovestio u izjavi koju je dao za 'Desimpedidos'.

Kaká ima važeći ugovor sa Orlandom do kraja 2017. godine, tada će imati 35 godina, a svoje poslednje dane provešće u svom matičnom klubu.

Jedan od najboljih fudbalera u ovom veku je svoje prve fudbalske korake napravio u São Paulu, šest godina igrao za mlađe kategorije ovog brazilskog kluba, a zatim i dve u seniorskoj konkurenciji nakon čega je usledio transfer u Milan.

Na 'San Siru' je stekao status ikone, tih šest godina su njegovo zlatno doba, sa 'Rossonerima' je osvajao Seriju A, Superkup Italije, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove. Dobio je i pregršt individualnih priznanja u tom periodu, od kojih je svakako najznačajnije 'Zlatna lopta'.

U Realu nije bio ni bleda senka onog igrača iz Milana, tome su kumovale povrede i Mourinhov dekadentan stil fudbala u kom za prefinjenog brazilskog asa nije bilo mesta.

Poslenju sezonu (2013/14) u Evropi proveo je u Milanu, a onda je usledila selidba na Floridu. Jedno vreme bio je na pozajmici u svom São Paulu.

Kaká je za reprezenatciju Brazila odigrao 92 utakmice i postigao 29 golova. Bio je epizodista u osvajanju 'Boginje' na Mondijalu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, dok je imao jednu od glavnih uloga u pohodu na dva trofeja na Kupu KOnfederacija (2005, 2009).

Izvor: sportske.net