23.3.17.

Deulofeu: Pogrešno bi bilo sada misliti o Barceloni

Gerard Deulofeu je napravio odličan potez dolaskom na pozajmicu u Milan iz redova Evertona.

Španski fudbaler je pre nekoliko godina stigao u Everton iz Barcelone, ali je u poslednje vreme imao veoma malu minutažu u klubu sa Goodisona. U januaru je Deulofeu odlučio da je vreme za promenu, te je otišao na pozajmicu u Milan.

Ovaj potez ispostavio se kao izuzetno dobar, jer je već u prvih nekoliko utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje za Rossonere. Deulofeu je nakon tri godine ponovo dobio poziv u reprezentaciju Španije i ne krije da je za to najviše zaslužan odlazak na San Siro.

"Da nisam prihvatio ponudu Milana sigurno da sada ne bih bio u reprezentaciji Španije. To je sjajan klub i trenutno sam samo fokusiran na Milan. Veoma sam sretan tu i prezadovoljan kako su me svi prihvatili. Kada sam saznao da me želi Milan odmah sam poručio da je to klub u koji želim da idem", rekao je Deulofeu.

U španskim medijima juče se pojavila informacija da bi se ovaj fudbaler na leto mogao vratiti u Barcelonu jer u ugovoru s Evertonom postoji klauzula da ga katalonski klub ponovo može kupiti za 12 miliona eura.

"Očekivao sam to pitanje. Zaista je odlično čuti takve stvari, ali igrač mora biti fokusiran samo na ostatak sezone jer ako počnete razmišljati o narednoj sezoni nema vas nigde. Videćemo na leto šta će se desiti, trenutno sam fokusiran samo na Milan. Bila bi greška da sada razmišljam o Barceloni ili Evertonu", dodao je fudbaler Milana.