27.3.17.

Montella odao priznanje Mihajloviću: On je najzaslužniji za Donnarummu

"Sve zasluge pripadaju Siniši jer je imao hrabrosti da na gol stavi 16-godišnjeg čuvara mreže", rekao je strateg Rossonera.

Trener Milana Vincenzo Montella odao je priznanje svom prethodniku na klupi Rossonera Siniši Mihajloviću na tome što je imao hrabrosti da pruži šansu tinejdžeru Gianluigiju Donnarummi i tako stvori vrhunskog golmana za naredne dve decenije.

Srpski stručnjak je u oktobru 2015. godine, na iznenađenje mnogih, tada 16-godišnjeg Donnarummu stavio ispred mnogo iskusnijeg Diega Lopeza, što se kasnije ispostavilo kao sjajan potez.
"Sve zasluge pripadaju Siniši jer je imao hrabrosti da na gol stavi 16-godišnjeg čuvara mreže. Siguran sam da će postati najbolji golman sveta, ali trenutno to mora da radi u dresu Milana kako bi iskazao pun potencijal", rekao je Montella za Premium Sport.

Donnarumma je stigao da brani i na dva meča reprezentacije Italije, a očekuje se i da sutra bude na golu u prijateljskoj utakmici protiv Holandije.

Naslednik Gianluigija Buffona skrenuo je pažnju mnogih klubova, poput Juventusa i Manchester Cityja, koji je čak spreman da ponudi 150 miliona evra za njega.