13.4.17.

Berlusconiju teško, Capello se mršti, Ambrosiniju žao zaposlenih...

Prodaja jednog od nacionalnih fudbalskih simbola opasno je potresao uvek emotivne Italijane.

Višemesečna saga oko prodaje Milana kineskim finansijerima danas je (konačno) završena. I naravno, cela "čizma" je ovu vest doživela veoma emotivno. Jer ne prodaje se jedan nacionalni simbol tako lako u ozbiljnim zemljama.

Jedan od onih kome se ovo nikako nije svidelo je legendarni trener i igrač Fabio Capello:
"Ovo je loš trenutak jer mislim da novi vlasnici nemaju dovoljno sredstava. A to znači da neće moći da se odmeravaju sa najjačim klubovima u Evropi. Ovo preuzimanje je predugo trajalo, to ne obećava ništa dobro".

Don Fabijevoj "negativi" pridružio se i nekadašnji fudbaler Milana, Massimo Ambrosini:
"U isto vreme osećam i tugu i ljubopitljivost. Razmišljam o svim ljudima zaposlenim u Milanu koji bi mogli da napuste klub, a tu ne mislim samo na Adriana Gallianija. Zahvaljujući njihovom radu, trudu i znanju ovaj klub je veliki. Nadam se da nove gazde imaju jasnu viziju kako i šta dalje".

Uvek emotivni, bivši gazda Rossonera Silvio Berlusconi ponovo je igrao na granici patetitike, kao i mnogo puta do sada u javnim obraćanjima navijačima velikog milanskog kluba:
"Napuštanje Milana je bolno i emotivno. Ali moderni fudbal zahteva resurse koje jedna porodica jednostavno ne može da obezbedi. Nikada neću zaboraviti emocije koje nam je Milan dao. Nikada neću zaboraviti sve ljude koji su pmogli da klub bude najbolji. Pre svih, velike trenere i igrače, ali i Adriana Gallianija koji je bio i graditelj i motor kluba. I na kraju, hvala milionima navijača koji su vikali "Forza Milan!" Bez njih, ne bi bilo ni našeg kluba. Želim da kažem i da ostajem veliki navijač kluba, a treneru, igračima, kao i novim vlasinicim i svim zaposlenima u Milanu želim mnogo uspeha".