10.4.17.

Kinezi nude samo mrvice, Montella diže sidro?

Kada se pogleda šta nude Kinezi, i kakav plan imaju, jasne su sumnje trenera. Iza ugla je njegov bivši klub. Šta je problem u Milanu?

Vincenzo Montella nije želeo da odgovori na pitanje o svojoj budućnosti. Naime, on je to ostavio za kraj sezone, sačekaće da novi vlasnici preuzmu klub, a kako se navodi neće se ni na šta obavezivati dok ne vidi konkretne poteze.

Problem je novac.

Naime, kako pišu italijanski timovi, direktori Fassone i Mirabelli će imati na raspolaganju 50 miliona za prelazni rok što je malo u poređenju sa ostalim rivalima.

Klub će probati da zadrži Donnarummu, ali ovako malim ulaganjima teško će Raiolu uveriti da su ozbiljni.

Ako dovedu Musacchio i eventualno Kolašinca koji je slobodan igrač, prodaju Baccu, ostaće im neki novac, ali treba zameniti Deulofeua koji sigurno odlazi, naći napadača, kao i ojačati spoljne pozicije.

Procena je da će ovaj novac biti nedovoljan da Milan napravi tim koji će se plasirati sigurno u top 4 naredne sezone.

Rano je o tome govoriti, ali sigurno da će Juventus i Inter imati sjajne timove jer imaju najviše novca. Takođe, Roma ima odličnu ekipu, a ove sezone Milan je bio značajno slabiji od Napolija, ali i od Lazija.

Uostalom pozicija na tabeli dovoljno govori. Ako ne mogu ni sadašnji tim da zadrže na okupu, niti da privuku neke ozbiljnije igrače, iluzorno je nadati se da će igrati značajniju ulogu.

To su sve Montelline dileme. On u ovom trenutku nije ništa odlučio, navodno Kinezi imaju plan da pokušaju da neke fudbalere dovedu na pozajmicu, da neke kupe na rate, da tako rastegnu mali budžet.

Ali, to izgleda kao već viđeno, pa će Montella čekati jun, videti koliko su ozbiljni novi vlasnici i onda odlučiti. Do tada će se rasplesti situacija u Romi, iz koje gotovo sigurno odlazi Luciano Spalletti.

Izvor: sportske.net