11.5.17.

Ekskluzivno - Da li je ovo prva postava Milana za sledeću sezonu?

Već su potrošili 50 miliona, nadaju se prodajama, ali i razmeni. Neke mete nisu realne, ali bi zaista mogli da oforme ovaj tim. Da li je dovoljno dobar za ambicije navijača?

Milan će ipak probati da se dokopa šestog mesta i kvalifikacija za LE. Kako se priča oni veruju da bi i od tog takmičenja, ako stignu daleko mogli da dobiju ozbiljan novac.

Već je dogovoren dolazak Kessiéja i Musacchija, san je Aubameyang, pominje se i Morata, ali čini se da su to nerealne mete.

Klub se nada da bi transfer budžet mogao da pojača prodajama Nianga koji je na pozajmici u Wotfordu, De Sciglija koji je pred odlaskom u Juventus i naravno Carlosa Bacce koji će napustiti klub.

Uzdaju se u dobre odnose sa Atalantom, hteli bi veterana Papu Gómeza koji igra sezonu života, ali klasični napadač ostaje prvi problem.

Kako rekosmo, imena koja se pominju nisu u skladu sa budžetom, pa tako ni dolazak Kalinića iz Fiorentine ili Keite iz Lazija nije izvestan.

Sa Wolfsburgom će probati da dogovore transfer Ricarda Rodrígueza, levog beka, ali i iskusnog Luiza Gustava, pošto je Fàbregas za sredinu terena jednostavno preskup.

Nadaju se da bi Džeko, koji je osvedočeni navijač Milana pristao da dođe na "San Siro", čak i kao zamena za Baccu koga je Unai Emery trenirao, a Monchi doveo u Romu.

"Tuttosport" je izbacio danas sastav koji bi eventualno mogao da zadovolji ambicije navijača.

Donnarumma,
Abate, Romagnoli, Musacchio, Ricardo Rodríguez,
Luiz Gustavo, Kessié, Suso, Bonaventura,
Papu Gómez (Keita), Džeko (Kalinić).

Neki mediji pišu da će Milan naći novac za Aubameyanga, svog nekadašnjeg igrača, ali čini se da to spada u domen naučne fantastike.

Bilo kako bilo, videćemo šta mogu da urade tokom leta, ovaj sastav deluje respektabilno, no, ponovimo 50 miliona je na raspolaganju i oni su potrošeni na Kessiéja i Musacchia, ostatak bi trebalo da stigne od prodaja i eventualno neke pozajmice, odnosno razmena igrača.

Zbog toga je sve i dalje na dugom štapu...

Izvor: sportske.net