23.5.17.

Milan pravi enormne napore za Điđa, štoper dobio zeleno svetlo i broj 22, pregovori u Rimu za Lacijale

Montella: Volim ga kao sina...

Milan je plasmanom u kvalifikacije zta Ligu Evrope potpisao sebi „presudu“ da mora ranije da počne pripreme i sezonu. Zbog toga i uprava kluba mora da ubrza operacije na fudbalskoj pijaci.

Prvo pojačanje u „kineskoj eri“ za slavni klub je Mateo Musacchio iz Villarreala. Transfer je odavno dogovoren, a argentinski štoper iz Villarreala je danas prošao lekarske preglede. Sledi potpisivanje ugovora na četiri godine, a Rossoneri će Villarrealu uplatiti 15.000.000 evra za obeštećenje plus dodatnih 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Musacchio bi trebalo da formira štoperski tandem sa Romagnolijem i zakrpi rupu koju su neuspešno popunjavali Paletta i Zapata. Već se zna i da će nositi broj 22 na dresu.
„On je igrača oko kojeg smo se svi složili“, rekao je večeras Milanov trener Vincenzo Montella.

Sledeće pojačanje bi trebalo da bude Ricardo Rodríguez čiji transfer iz Wolfsburga je dogovoren, ali se čeka da Vukovi završe sezonu jer im sledi baraž za opstanak u Bundesligi. Traži se i pojačanje na poziciji desnog beka. Praktično je ugovoren i transfer veziste Francka Kessiéja iz Atalante. Želje su Andrea Conti iz Atalante i Aleix Vidal iz Barcelone.

To nije sve. Milanov operativci Mirabelli i Fassone su danas boravili u Rimu gde su pregovarali o mogućnosti da dovedu dvojicu fudbalera Lazija. Razgovarali su sa agentom Lucasa Biglije, koji je želja trenera Montelle. Strateg Milana insistira na dovođenju takvog tipa igrača, pominjao se Badelj iz Fiorentine, a sada je želja Biglia. Milanovi direktori su sa čelnicima Lazija razgovarali i oko Keita Baldéa. Senegalac ulazi u poslednju godinu ugovora, ali Lazio traži čak 25.000.000 evra što je prilično mnogo za igrača koji će biti slobodan za godinu dana. Slede naporni pregovori, a za Keitu je zainteresovan i Juventus.
„Mnogo je raznih „Keita“ u svetu fudbala. Ovaj iz Lazija je posebno zanimljiv. Ali morate znati da svaki put kad pričamo o njemu, cena mu raste. Pogotovo kada je sa druge strane Lotito“, istakao je Montella.

Ipak, prioritet Rossonera u letnjem prelaznom roku nije dovođenje novajlija već blindrianje supertalentovanog golmana Gianluigija Donnarumme koji takođe ulazi u poslednju godinu ugovora, a mnogi bogatiji klubovi bi ga dočekali raširenih ruku. Što odgovara i njegovom menadžeru Minu Raioli.
„Volim Điđa kao rođenog sina, ali sada je na njemu da donese odluku i da bude svestan šta želi da bi postao veliki. Znam da klub ulaže enormne napore da ga zadrži i znam koliko Điđo voli ovaj klub. Ali ima malo vremena da donese odluku pre nego što bude kasno“, rekao je Montella.