27.5.17.

Neočekivan transfer: Bacca na izlaznim vratima Milana

Kolumbijski napadač Carlos Bacca pre dve godine stigao je u Milan kao veliko pojačanje iz Seville.

Bacca je u svojoj prvoj sezoni bio najbolji strelac Rossonera i opravdao je ulogu velikog pojačanja, ali ni to Milanu nije pomoglo da se domogne Evrope. Kolumbijac je ove sezone bio nešto skromniji, no u odlučujućim momentima je svojim golovima doneo važne bodove za ovaj klub.

Od odlasku Bacce sa San Sira govori se već nekoliko meseci, a poznato je da je Kolumbijac u januaru bio na korak od prelaska u West Ham. Ipak, Bacca je u poslednji trenutak odbio tu ponudu i odlučio je da ostane u Milanu do kraja ove sezone. Ovaj 30-godišnji napadač na stolu ima nekoliko ponuda, ali se špekuliše da bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj.

Italijanski mediji preneli su danas da je ponudu za ovog napadača poslao Galatasaray koji želi da naredne sezone vrati titulu prvaka Turske na svoj stadion. Pored Bacce turski tim je zainteresovan i za fudbalera Juventusa, Kwadwoa Asamoaha. Galata je spremna da za Baccu ponudi oko 25 miliona eura.

Kolumbijac je ove sezone u dresu Milana odigrao 33 utakmice i postigao je 14 golova. Milan sutra igra meč poslednjeg kola protiv Cagliarija i to će najverovatnije biti oproštajna utakmica Bacce u dresu Rossonera.