31.5.17.

Nisu problem ni zubi, ni srce, ni koleno: Skandal sprečen, Milanovo veliko pojačanje prošlo lekarske!

Milan sutra promoviše vezistu, slede još tri akvizicije.

Imao je Milan u prošlosti čudne situacije da je odustajao od već dogovorenih pojačanja u “minut do 12”, zbog lekarskih prgleda. Lionov bek Aly Cissokho nije potpisao ugovor jer je imao problem sa zubima na lekarskim pregledima, dok je Jonathan Biabiany čak pozirao sa dresom Milana pre nego što je transfer propao zbog problema sa srcem francuskog napadača.

Danas se slična senka sumnje nadvila na veliko pojačanje Francka Kessiéja, ali je transfer ipak prošao. Dvodnevni lekarski pregledi su završeni uspešno. Problem je bio nepotpun lekarski karton veziste iz Obale Slonovače i stara povreda meniskusa kolena oko koje nije bilo dovoljno informacija. U toku dana se pojavila vest iz neimenovanog afričkog izvora da je problem Kessiéjeva krštenica i da igrač nema 20 već 25 godina. Međutim, ta informacija je uzeta sa rezervom i izgleda da nje tačna, pa je sprečen skandal.

Posle lekarskih, ostaje da Kessié sutra obavi testove fizičke spreme u Milanellu, ali to bi trebalo da bude formalnost posle čega će uslediti promocija. Transfer je težak 28.000.000 evra, a igrač će na ime petogodišnjeg ugovora zarađivati 2.500.000 evra po sezoni. Formalno, transfer bi trebalo da bude zaveden kroz papire kao dvogodišnja pozajmica s obaveznim otkupom ugovora.

Kessié će biti drugo zvanično pojačanje Milana ovog leta. Sledi potpis Ricarda Rodrígueza iz Wolfsburga naredne nedelje, potom i Lucasa Biglie kojeg je Lazio pristao da proda, a vrhunac bi trebalo da bude dovođenje Morate iz Reala posle Lige šampiona.