31.5.17.

Nova optužba - Afrikanac nije povređen, sumnja da je pet godina stariji!

Navodno je lekarski pregled produžen kako bi se utvrdilo godište fudbalera Atalante. Ovo nije prvi put da se sumnja u njegove godine.

Stare optužbe, ali sada su spekulacije dostigle vrhunac. Navodno, problem sa Franckom Kessiéjem nije povreda već sumnja da je stariji nego što jeste.

On je već bio tema takvih priča, svojevremeno su se Marokanci na omladinskom prvenstvu Afrike žalili da ima pet godina više nego što piše u njegovom pasošu.

Neki portali u Africi su sada lansirali priču da i Milan sumnja, i da se sada razjašnjava koliko Kessié ima godina.

Momak iz Obale Slonovače je zvanično rođen 9. decembra 1996. dok fudbalska federacija Maroka tvrdi da je 1991. godište, odnosno da ima 26 godina.

Postoji navodno i ovaj skrinšot koji je svojevremeno bio na sajtu federacije Obale Slonovače, ali oni tvrde da je u pitanju greška.

Kessié je iz jedne fudbalske škole stigao u Atalantu 2015. posle pozajmice Ceseni, vratio se u Bergamo i odigrao fantastičnu sezonu.

FIFA je razmatrala žalbe Marokanaca koje su ponovljene i na turniru mladih reprezentacija u Tulonu pre dve godine, ali nije nađen konkretan dokaz da je Kessié stariji.

U svakom slučaju, teško je verovati da Milan neće uspeti da proveri ove navode, pošto postoje određene medicinske procedure kako bi se utvrdilo godište fudbalera.

Izvor: sportske.net