27.5.17.

Ultimatum najboljem mladom golmanu Evrope: Novi ugovor do 30. juna ili letiš na tribine

Iza cele priče o odugovlačenju stoji menadžer Mino Raiola, Milan nudi drastično povećanje plate, Donnarumma čeka.

Počelo je opasno da kuva na „San Siru“. Status Gianluigija Donnarumme, viđenog kao stuba oko koga će Milan graditi budućnost, uopšte nije tako izvestan. Posebno ne posle vesti koje su u ove subote „zapalile“ Italiju, a tiču se ultimatuma slavnog kluba najperspektivnijem golmanu Evrope.

On glasi:
„Ili ćeš da potpišeš novi ugovor za nas ili ćemo da te oteramo na tribine“.

Jasan pritisak na Điđija, kome aktuelna saradnja sa Rossonerma ističe narednog leta. Milan želi da se obezbedi i odbije nalete Juventusa koji ga vidi kao naslednika Gianluigija Buffona i Manchester Cityja, voljnog da ga privoli u ekipu Pepa Guardiole. Semostruki prvak Evrope je svestan da ulaskom u završnu godinu ugovora dosta rizikuje i zato je Donnarummi postavio rok do 30. juna da prihvati uslove novog ugovora.

Oni su drastično bolji nego sadašnji. Milan je ponudio višegodišnju saradnju (na četiri ili pet sezona) vrednu 3.500.000 evra godišnje. Kolika je to razlika u odnosu na trenutnu zaradu ilustruje podatak da je kao tinejdžer potpisao ugovor po kome prima 250.000 evra.

Donnarummina želja da ostane nije sporna. Crv sumnje da dogovor nije blizu uneo je njegov menadžer, Mino Raiola. Prema navodima Gazzette dello Sport, Tuttosporta i Repubblice, poznati agent želi da odvede Điđija u jači klub, gda bi mu obezbedio „jača“ primanja. Samim tim i sebi „masniju“ proviziju. Otuda i informacija da je City pripremio 70.000.000 evra za obeštećenje, ali i da mu u trku mogao da se umeša Manchester United ukoliko se David de Gea preseli u Real Madrid. Prema istim navodima, Raiola će sledeće sedmice doputovati u Milano na sastanak sa novim direktorima Milana Marcom Fassoneom i Massimom Mirabellijem, pa bi posle toga sve trebalo da bude jasnije.

Nije isključeno da je priča o ultimatumu pokušaj Milana da izvrši medijski pritisak na Donnarummu i da uzburka duhove, posebno što su i sadašnji i bivši igrači ovog kluba opsednuti željom da 18-godišnji golman ostane među stativama.
„Donnarumma zna da može da postane ikona Milana. Pred njim je još 20 godina karijere, u prilici je da ispiše istoriju ovog kluba. Nadam se da će ostati. Jedini savet koji mogu da mu dam jeste da je postati zaštitni znak jednog kluba mnogo vrednije od novca koji bi dobio u drugom“, rekao je pre nekoliko dana Gennaro Gattuso, bivši prvotimac Rossonera.