25.5.17.

Zidan ga moli - Morata prelomio postaje naplaćeniji!

Ovo nije potvrda transfera, ali njegova namera je jasna i pored Zidanovog protivljenja!

Álvaro Morata je odlučio, želi u Milan. On ne samo da se dogovorio sa klubom, već je i izneo jasne razloge zbog čega želi da se vrati u Italiju.

Kinezi su već doveli Musacchia, Rodrígueza i Keitu, potreban im je napadač, Španac bi bio zaštitno lice tima, a postaće i najplaćeniji igrač Serije A, prihvatio je platu od 7.5 miliona evra.

To je pola miliona više nego što ima Higuaín, i što će imati Dybala od ovog leta u Juventusu.

Kako pišu španski mediji Morata je svoju odluku saopštio Realu, a razgovarao je i sa Zidanom koji ga je ubeđivao da ostane.

Međutim, Španac je nezadovoljan što Benzema ima prednost i veruje da će tako ostati i naredne sezone. U godini Mondijala on želi da igra standardno i da bude prvi izbor u Rusiji 2018.

Povratak u Italiju mu to obezbeđuje, bio bi prva zvezda "Rossonera".

Problem je obeštećenje, prva Milanova ponuda je bila 40 miliona evra, ali Real o tome nije želeo ni da pregovara. Oni traže 60 miliona i sada kineski vlasnici pokušavaju da razlože plaćanje na par sezona, kako bi sakupili novac. Nema ni sumnje da bi dolazak bivšeg napadača Juventusa baš podigao raspoloženje navijača, ali uneo i više vere u nove vlasnike, koji su već povukli nekoliko dobrih poteza.

Njima se žuri, hteli bi da što pre oforme tim koji bi Donnarummu, odnosno Raiolu, ubedio da produži ugovor sa "Rossonerima".

Izvor: sportske.net