14.6.17.

Deco pun hvale za novo pojačanje Milana, rekao i na koga ga podseća

"Rossoneri" su angažovali četiri pojačanja do sada, bivšem fudbaleru Porta, Barcelone i Chelseaja jedno se posebno dopada.

Nova uprava Milana radi punom parom ovog leta. Na "San Siro" su stigli Musacchio, Kessié i Ricardo Rodríguez, a nedvno je četvrto pojačanje kluba postao i portugalski reprezentativac André Silva.

Mladi napadač je došao iz Porta za 38 miliona evra, pred njim je svakako blistava budućnost i čini se da je Milan napravio dobar posao.

Minule sezone je 21-godišnji André Silva postigao 21 gol u dresu "Zmajeva", a u nekoliko navrata je bio precizan i u dresu portugalske reprezentacije, a postigao je i het trik protiv Farskih Ostrva.

Bivši reprezentativac Portugalije Deco, smatra da je Milan napravio odličan posao njegovim angažovanjem

"André je u Salgueirosu igrao kao "desetka", nešto slično mojoj roli. Počeli su i da ga zovu 'Deco' i taj nadimak je upalio. Uvek bismo se našalili na tu temu kada bi se sreli.

On je mlad, ima potencijal. Postizao je golove za Porto, ali i za portugalsku reprezentaciju. On je veoma važan igrač.

U Portu je igrao sam u napadu, ili kao drugi napadač, kretao se sa lakoćom i kvalitetom ofaznivnog veziste, čak i izvan šesnaesterca. To može da demonstrira i u Milanu, on je kompletan napadač", izjavio je Deco.

Deco pretpostavlja i koliko golova bi André Silva mogao da postigne naredne sezone, a rekao je i na koga ga zemljak najviše podseća.

"Mislim da će postići makar 10 golova. Za prvu sezonu, to uopšte nije loše.

Tu je još jedna bitna stvar, André stvara šanse i svojim saigračima, nije da samo postiže golove.

Podseća me na Fernanda Torresa, ima tu mogućnost da bude napadač u kaznenom prostoru, ali u isto vreme i da se kreće po terenu", dodao je Deco.