15.6.17.

Dočekasmo i to: Everton čerupa milanske gigante

Čak šestorica igrača Milana i Intera na meti Karamela.

Do pre nekoliko godina na Gudisonu verovatno ne bi smeli ni da pomisle na dovođenje igrača iz takvih giganata, ali tok novca u modernom fudbalu promenio je situaciju iz korena, pa direktor Evertona Steve Walsh ovih dana boravi u Italiji skautirajući igrače - Milana i Intera?!

Čak šestoricu njih. Kad je Milan u pitanju, Walsh pregovara o Carlosu Bacci, M’Bayeu Niangu i Gianluci Lapaduli. Kad je reč o Interu tema su Éver Banega, Marcelo Brozović i Jeison Murillo.

A o čemu je zaista reč? Nijedan od pomenute šestorice nije u planovima novih, kineskih gazdi milanskih velikana. Ali svaki od njih mogao bi da pomogne klubovima da u klupsku kasu ubace koji dinar kako bi prošli Uefine kontrole.

Samo primera radi, Nerazzurri imaju rok do 30. juna da zarade 30.000.000 evra kako bi očistili knjige pred Uefin monitoring. Pa iako se u Interu nadaju da bi sav taj novac mogli da unesu samo na osnovu Brozovićeve prodaje Everton će pokušati da iskoristi finansijski lošu situaciju Italijana i cenu spusti na 20.000.000.

Inter, pa i Milan, prosto nemaju velikog prostora za manevar. Te pare mogu da zarade samo u poslovima sa premijerligašima. A to opet njima daje mogućnost da tvrde pazar.