15.6.17.

Donnarummin "dan D" - Ovo su pet opcija!

Na stolu je "uzmi ili ostavi", postoji pet ishoda drame oko najtalentovanijeg golmana na svetu. Procentualno, ovo su moguće opcije!

Danas bi Donnarumma trebalo da se konačno izjasni oko novog ugovora koji je na stolu, Milanova ponuda je ista, 4 miliona plus bonusi i ugovor do 2022.

Zapelo je oko klauzule, Milan traži da ona bude 100 miliona, Raiola ne pristaje i to je glavni kamen spoticanja.

Ako danas golman ne da odgovor, u klubu će smatrati da je van tima i početi da traže novog golmana. Opcije su Joe Hart, Pepe Reina ili eventualno Neto iz Juventusa, u slučaju da Reina ostane u Napoliju.

Na programu su pet scenarija, odnosno raspleta, probali smo da procentualno oslanjajući se na italijanske medije ponudimo opcije koje bi se mogle desiti nakon današnjeg sastanka.

1. Donaruma potpisuje novi ugovor 50% - Postoje dobre šanse, jer je želja igrača da ostane, ako Milan odustane od visine klauzule i ona bude smanjena recimo na 50 miliona, onda bi mogli da vidimo dogovor i ono klasično, "nikad nisam razmišljao da odem iz Milana", što bi trebalo da kaže Donnarumma.

2. Real Madrid 20% - Pričalo se čak da u ovome učestvuje Galliani kako bi se osvetio Kinezima koji su tražili da ode iz kluba, ali on je to žestoko demantovao. Ipak, Real ostaje kao mogućnost i najverovatniji novi izbor u slučaju da Donnarumma ne potpiše ugovor. U tom slučaju bi se borio za mesto sa Keylor Navasom.

3. Manchester United 10% - Male su šanse da dođe do transfera jer izgleda Mourinho nema nameru da pusti De Geu, a ohladio se i Real.

4. PSG 10% - Nije bilo nekih ozbiljnijih razgovora, iako je Raiola probao da ih uvuče u igru...

5. Donnarumma ostaje bez produžetka ugovora 10% - I ovo je mogućnost u koju malo ko veruje, Milan preti da će zalediti Donnarummu i preseliti ga na tribine do isteka ugovora, ali to je zaista teško zamisliti...

U tom slučaju, on bi kao slobodan igrač otišao u leto 2018. a onda bi eventualno mogao i u Juventus, mada čini se da "Stara Dama" ne želi da ulazi u ovom trenutku u trku za momka koga mnogi vide kao Buffonovog naslednika.

Izvor: sportske.net