12.6.17.

Donnarummin intervju za GQ digao Italiju na noge: Tražim novu kuću...

Ultimatum ističe sutra.

Bliži se kraj sage oko nastavka karijere Gianluigija Donnarumme. Najtalentovaniji golman sveta je prethodnih meseci uzurpirao medijski prostor u Italiji, ali i u dobrom delu Evrope zbog odluke o nastavku karijere.

Situacija sa ugovorom u Milanu ga je pretvorila u jednog najtraženijih igrača Evrope, a Rossoneri se već nedeljama bore da ga zadrže i blindiraju novim ugovorom pošto aktuelni ističe za godinu dana. Donnarummin menadžer Mino Raiola je izazvao krizu u odnosima između mladog golmana i Milana pokušajima da izdejstvuje transfer i nagovori mladog asa da pređe u Juventus ili neki drugi klub. Milan je izašao sa ponudom od 4.500.000 evra po sezoni za četvorogodišnji ugovor i tvrdim stavom da Donnarumma mora da odgovori do 13. juna. Ultimatum ističe sutra, ali izgleda da je poznata Donnarummina budućnost.

Juče je Corriere dello Sport na naslovnici izašao sa ekskluzivnim saznanjem da je Donnarumma izabrao da produži ugovor, ali pošto je reč o rimskoj novini, mnogi su posumnjali u verodstojnost... Sada je Italiju digao na noge Donnarummin intervju za GQ magazin.
„Veoma sam vezan za Milan. Ovde sam od malih nogu, otkako me je ujak doveo kao dete sa četiri godine. Sada tražim kuću u Milanu. Već od ove u kojoj živim trenutno. Treba mi više prostora kako bi ugostio meni najbitnije ljude. S obzirom koliko je centar Milana lep, tražiću kuću u tom delu grada. Spreman sam za taj period u životu“, rekao je Donnarumma i digao prašinu.

Mnogi su ovo shvatili kao potvrdu da ostaje u Milanu i da će potpisati novi ugovor. Međutim, intervju za GQ magazin je rađen 30. maja, pre nego što su i počeli konkretni pregovori oko ugovora. Zato su mnogi posumnjali da se posle toga situacija promenila. Ali oglasio se italijanski novinar Paolo Condò koji je radio pomenuti intervju.
„Istina, intervju je rađen 30. maja. Ali pre 72 sata sam dobio potvrdu intervjua da sve što je tada rečeno, važi i sada i da može da se objavi“, napisao je italijanski novinar.

Italija bruji da je Donnarumma odlučio da ostane. Rok za odgovor ističe sutra... Ali treba obratiti pažnju na današnji dolazak u Milano, Paris Saint-Germainovog direktora Antera Henriquea. On je doputovao na pregovore sa čelnicima Milana. Jedna tema je mogući prelazak Grzegorza Krychowiaka na San Siro. Druga je raspitivanje Francuza pod kojim uslovima mogu da kupe Donnarummu.

Ovo je poslednja slamka nade za Mina Raiolu da će ovog leta prodati Donnarummu. Raiola je u sjajnim odnosima sa ljudima iz francuskog kluba, nagovara ih da kupe Donnarummu, ali čini se da će mu i ta priča propasti kao one sa Juventusom, Manchester Cityjem, Real Madridom i Manchester Unitedom. Milan je blizu produžetka ugovora sa Donnarummom i neće pristati na ponudu od 40.000.000 evra koliko je PSG spreman maksimalno da plati.