2.6.17.

Milan našao način da zaobiđe finansijski fer-plej, Kessié na dvogodišnjoj pozajmici!

Rossoneri su u obavezi da kupe vezistu u junu 2019. godine.

Konačno! Franck Kessié je novi igrač Milana.

Mada se poslednjih dana mnogo šuškalo i komentarisalo o razlozima zašto odmah nije prošao medicinske preglede u Milanellu, da ima više godina nego što mu piše u krštenici (umesto 21. godine - čak 26), da mu povređeno koleno pravi nelagodnost, da ima problema sa zubima... Ali, sve to nekako je ostavljeno po strani i Franck Kessié je od danas i zvanično parafirao ugovor s novim klubom.

Umesto kupovine, o kojoj se najviše i pisalo prethodnih sedmica, Kessié je u Milan stigao na dvogodišnju pozajmicu. S tim što su Rossoneri u obavezi da fudbalera Atalante otkupe po isteku pomenutog perioda. Formula za kupovinu je sledeća. Na ime obeštećenja ide 28.000.000 evra, plus će Milan uplatiti Atalanti još 2.000.000 evra na ime bonusa i to posle 25 odigranih utakmica sa preko 45 minuta provedenih na terenu.

Kessié je praktično dobio petogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra po sezoni, a izabrao je dres sa brojem 19.

Razlog zbog kojeg se Milan odlučio da ipak pozajmi Kessiéja vrlo je domišljat. Naime, u Milanu su tako zaobišli normative finansijskog fer-pleja i provučen je kroz papire kao pozajmica, kako bi mogli da nastave kupovinu na transfer pijaci već ovog leta.

A Milan za nadolazeći prelazni rok planira velike stvari.

Ovo je Milanovo drugo zvanično pojačanje, posle Matee Musacchija. Pisali smo o tome da je levi bek Wolfsburga Ricardo Rodríguez već spakovan, jako blizu San Sira je i Lucas Biglia iz Lazija, a iznosi oba transfera trebalo bi da budu ukupno oko 44.000.000 evra. Oba po 22.000.000 evropskih novčanica, s tim što je Biglin transfer na 18.000.000 evra, plus četiri miliona bonusa.

Na Milanovom radaru takođe je i Álvaro Morata, čiji bi transfer trebalo da iznosi oko 60.000.000 evra. I on bi trebalo da zameni Carlosa Baccu, za koga su već spakovani koferi u Milanellu.

Videćemo šta je Milan još pripremio za nas ovog leta.