21.6.17.

Milanski dani Bacce i Jovetića su završeni, negde će biti saigrači... Ali gde?

Napadači napuštaju Italiju i imaju ponude istih klubova.

Stevan Jovetić i Carlos Bacca su pre dve godine došli u Milano kao najveća pojačanja gradskih ginata Milana i Inetra. Danas obojica drže prva mesta na transfer listama slavnih klubova. Milan želi da proda Baccu, Inter bi da se reši Jovetića, a kandidati za kupovinu obojice su identični - Sevilla i Marseille.

Milan će za Baccu traži oko 20.000.000 evra, dok bi Inter prodao Crnogorca ako neko ponudi 15.000.000 evra.

Sevilla i dalje ima najviše šanse da angažuje Crnogorca po otkupnoj klauzuli od 13.000.000 evra posle šestomesečne pozajmice. Španci žele Jovetića, ali ne po toj ceni i nadaju se da će Inter spustiti cenu. S druge strane, Nerazzurrima se žuri do 30. juna zbog finansijskog fer-pleja. Istovremeno, Sevilla radi i na povratku Bacce kojeg je pre dve godine prodala Rossonerima za 30.000.000 evra. Sada je cena pala, a igrač je već dao pristanak da se vrati u Andaluziju. Međutim, Sevilla i u ovom slučaju pokušava da maratonskim pregovorima spusti cenu napadača.

Novac nije problem za Olympique iz Marselja koji želi obojicu napadača. Sportski direktor Andoni Zubizarreta je Baccu i Jovetića stavio na vrh liste želja. Jesenas je slavni klub preuzeo bogati gazda Frank McCourt i obezbedio je značajna finansijska sredstva za pojačanja, što je pokazao i zimus kupovinom Payeta. On će rado izdvojiti novac za Baccu i Jovetića.

Problem je što bi obojica napadača iz milanskih klubova radije prešli u Sevillu, nego u Marseille. Jovetić se nada da će Inter dati popust Sevilli da ga otkupi. Nešto bolja situacija za Marseille je sa Baccom jer igrač želi da bude standardan u jakom klubu kako bi bio u formi za SP u Rusiji leta 2018. godine.

U Milanu se nisu usrećili, ali bi pod mediteranskim suncem Seville i Marseilla bi opet mogli da postanu „ubice golmana“.