4.6.17.

Zatresla se Čizma, u Milanu traže Donnarumminu zamenu?! Joe Hart prvi na vidiku

Svesni su na San Siru toga da više neće tako lako moći da zadrže Điđa, pa su čak počeli da traže alternativna rešenja.

Kao grom iz vedra neba Italijom je odjeknula vest da Mino Raiola za Điđa Donnarummu traži najveći ugovor u italijanskom fudbalu i vrtoglavih 8.000.000 evra godišnje, što je samo produbilo jaz između dve, sada slobodno možemo da konstatujemo - zaraćene strane.

Sada se Italija još jednom zatresla - Milan je počeo čak da traži i zamenu u slučaju da supertalentovani Điđo napusti San Siro!

U Milanu su se početkom godine nadali da će brzinski i lako završiti ceo posao. I sve je praktično bilo dogovoreno, ali kako je vreme prolazilo, a Donnarummine partije bile bolje, tako je u Raiolinim očima počela da skače cena za novi omiljeni „ćup zlata“.

Posle najnovije runde pregovora došlo se do ćorsokaka, a dva rešenja koja se prosto nameću su da Raiola umanji astronomske zahteve, ili da se klub i Donnarumma raziđu. Što nikako ne deluje kao realna opcija, iako se u Italiji piše i priča o tome!

To bi oduvalo sve Milanove planove, poput kule od karata. Jer, upravo na neverovatnom mladom čuvaru mreže klub bazira svoju budućnost i nada se uspostavljanju kontinuiteta i sistema koji Juventus ima više od deceniju unazad.

Mada informaciju treba zaista uzeti s ogromnom dozom opreza, torinski Tuttosport, koji retko kada greši kada su vesti iz Torina i Juventusa u pitanju, javlja da bi naredna stanica Joe Harta mogla da bude upravo San Siro! I to samo u slučaju da Điđo ne ostane.

I to ponovo na pozajmici. Mada Hart i Manchester City na stolu već imaju zvanične ponude Liverpoola, Evertona, Southamptona i West Hama, za sve strane bi najviše odgovaralo da se nastavi priča u Seriji A.

Takav rasplet savršeno bi odgovarao Manchester Cityju, koji odavno želi Donnarummu. Klub je navodno spremio 40.000.000 evra za Donnarummin transfer, a u priču bi onda lako mogao da uključi i Harta. Italijana takođe želi i Manchester United, kao zamenu za Davida de Geu, ako bi Real uspeo da dobije njegov potpis ovog leta.

Što se Donnarumme tiče, postoji veliki razdor između onog što Milan nudi i onog što Italijan traži. Rossoneri su spremni za ugovor na najviše 4.500.000 evra s bonusima, dok je zahtev da to bude 8.000.000. I ne samo to. Raiola je od kluba zahtevao otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra, ali i da klub mora da se obaveže da će prodati Donnarummu narednog leta, ako ne izbori povratak u Ligu šampiona.

Situacija je prilično klimava, ali se u Milanu nadaju pozitivnom ishodu. Jer, ništa drugo nije ni moguće zamisliti u ovom trenutku. Doduše, sve dosad nije bilo ni pomena da u Milanu gledaju potencijalne zamene...

Sve bi trebalo da bude mnogo jasnije polovinom meseca, kada će se Donnarumma vratiti sa reprezentativne dužnosti, posle čega će se odmah sesti za sto i razgovarati o svemu.