21.7.17.

Ancelotti golica maštu Rossonera: Učim Sanchesa da navija za Milan

Čini se da je dolazak Portugalca u slavni italijanski klub sve izvesniji.

Renato Sanches je trenutno tema broj jedan u Milanu. A trener Bayerna, Sanchesovog kluba, Carlo Ancelotti dolio je ulje na vatru, na radost armije tifoza Rossonera.
“Milan je napravio odličan posao u dosadašnjem toku prelaznog roka. Doveli su dosta igrača, novi vlasnici kluba odmah su pokazali ozbiljne namere. Nadam se da će imati dobru sezonu. Pogotovo što imam dobar odnos sa Montellom. Dobar posao je uradio prošle sezone“, rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare uoči prijateljske utakmice sa Milanom u Kini.

A na pitanje kakve su šanse da Bayern pusti Sanchesa u redove italijanskog kluba, Ancelotti je pomalo zagonentno odgovorio.
“U ovom trenutku on trenira sa nama, ali radim na tome da Renato postane navijač Milana. Doduše i ja sam i dalje navijač Milana, a to pokušavam da uradim sa svim svojim fudbalerima. Ipak, za sada nema ništa novo što se tiče Sanchesove buduće karijere“, dodao je nekadašnji igrač i trener Rossonera.

Plan italijanskog kluba je da dovede Sanchesa najpre na dvogodišnju pozajmicu iz Bayerna a onda otkupi njegov ugovor za 40.000.000 evra.

Milan je u ovom prelaznom roku već doveo Leonarda Bonuccija, André Silvu, Andreu Contija, Hakana Çalhanoğlua, Matea Musacchija, Ricarda Rodrígueza, Lucasa Bigliju, Fabija Borinija i Francka Kessiéja.