21.7.17.

Milanov novi plan - Costa do januara?

Zanimljiv predlog sa San Sira.

Diego Costa će sigurno napustiti Chelsea narednih dana. Dolazak Álvara Morate samo je ubrzao rastanak Brazilca i Plavaca i produbio jaz između sjajnog napadača i Antonija Contea koji je kulminirao odlukom da ga ne vodi na pripreme u Aziju.

Zna se i da će nova destinacija prgavog reprezentativca Španije biti Atlético iz Madrida. Dogovor dva kluba o transferu od 45.000.000 evra faktički je postignut, samo je problem šta će Jorgandžije sa Costom narednih šest meseci koliko im traje suspenzija od strane FIFA i zabrana dovođenja igrača.

Prvobitan plan predviđao je da Diego ostane u Atléticu, da trenira i čeka 1. januar kada će biti registrovan, ali se vremenom pojavila jedna zanimljivija opcija. Posredstvom agenta Jorgea Mendesa Brazilcu je predložena mogućnost da na šest meseci obuče dres Milana, kao pozajmljen igrač, a tek potom se preseli u Madrid.

Ovaj posao bio bi uzajamno koristan za sve tri strane. Milan bi dobio top napadača u pokušaju da napravi još bolji tim, Costa ne bi izgubio šest meseci u sezoni u kojoj želi da se izbori za poziv na Svetsko prvenstvo u Rusiji, igrao bi takmičarske utakmice, a kako Rossoneri ne igraju Ligu šampiona, Brazilac bi mogao u drugom delu sezone, posle grupne faze da bude registrovan za Jorgandžije i pomogne im u nokaut fazi.

Otuda vrlo realan scenario o kojem pišu večeras svi svetski mediji, a inicijalno je vest objavila italijanska La Repubblica. Pojedini španski mediji prenose da Milan nije sam u želji da pozajmi Costu, te da isto žele i West Ham i povratnik u Primeru Getafe.