16.7.17.

Sat otkucava za Chelsea i Milan: Auba neće još dugo biti dostupan

Jasna poruka sa Westfalena.

Pierre-Emerick Aubameyang i dalje se nalazi „ni na nebu, ni na zemlji“. U poslednji čas propao mu je transfer u Paris Saint-Germain, u petak prebogati vlasnici kineskog Tianjin Quanjiana nisu uspeli da završe transfer leta u poslu vrednom astronomskih 200.000.000 evra (80.000.000 obeštećenje + 120.000.000 plata) i sada su kao opcije ostali samo još Chelsea i Milan.

A, ni taj prozor neće još dugo ostati otvoren. Takva je poruka kupcima direktno sa Westfalena. Direktor Milioner Hans-Joachim Watzke poručio je da klub neće imati još mnogo strpljenja za razmišljanja Chelseaja i Milana, a ista vest saopštena je i gabonskom centarforu.
"Sačekaćemo još samo nekoliko dana, ne duže od toga", počeo je Watzke i nastavio:
"Rekli smo to i Aubameyangu. Poručili smo mu: 'Auba, ako želiš da ideš i imaš klub koji je spreman da ispuni naše zahteve, mi ćemo odmah da sednemo za sto kako bismo razgovarali'. Takođe smo mu objasnili da nemamo nameru da čekamo još mnogo, jer moramo da mislimo i o nama. Zato se taj prozor polako zatvara. Ako on ode, moramo da obezbedimo adekvatnu zamenu, što je trenutno jako teško, gotovo nemoguće. Lično bih više voleo da ostane", jasan je Dortmundov operativac.

Chelsea je, navodno, već dostavio Dortmundu ponudu na 74.000.000 evra, što opet nije dovoljno da bi klupska uprava pružila ruku. Ali, ni engleski šampion nema nameru da ide preko ove cifre. Posebno jer je Aubameyang tek treća opcija Antoniju Conteu. Doduše, sada već druga, pošto je Romelu Lukaku već igrač Manchester Uniteda, dok je njegova rezerva bio Álvaro Morata. Real Madrid i dalje oteže sa transferom španskog napadača i traži previše novca za Chelseajeve norme (između 85.000.000 i 90.000.000 evra). Zato na Stamford Bridge-u i pokušavaju da izboksuju Aubameyangov transfer za manji novac.

Doduše, ni Milan se neće predati tek tako. Pošto je Rossonerima ostalo još čak 120.000.000 evra, novac neće biti problem, s tim da bi Vincenzo Montella više voleo da njegov prvi centarfor bude Andrea Belotti. Trenutno se vodi ljuta bitka sa Torinom oko potpisa mladog golgetera, a ako ovaj posao ne bude završen uskoro, klub će se maksimalno okrenuti prema Aubameyangu.

Milanov problem trenutno je to što ne igra Ligu šampiona, zbog čega Aubameyang i okleva da se vrati na San Siro, a direktori Fassone i Mirabelli pokušavaju da udare Gabonca u žicu i nađu način kako da završen bombastični transfer.

Konačni rasplet biće, po svemu sudeći, poznat jako brzo.